pe alese

Pe vremea mea părinți erau ignoranți hotărîți, nu comunicau niciodată nimic de la ei în jos, decît prin violență verbală, psihică ori prin bătaie și, desigur, prin tradiționala japcă a faptului împlinit.
Azi genitorii încep s-o dea cotită sau chiar pe dos. Progeniturilor li se dau iluziile libertății de a alege, cele ale propriei importanțe, explicații inutile ori nesolicitate, minciuni frumoase, șantaj ori troc afectiv. Astfel îndobitociți, micii împuțiți vor uita să se răzbune pe ei la timp, cel mult azîrvlindu-i tardiv să putrezească într-o mortărie, adică un azil de bătrîni infect și bine meritat.

jemanfișism

Ce distractive-s mahalagioaicele care se umflă-n pene că nu le pasă de gura lumii, cînd însuși faptul că se laudă în fața acesteia dovedește contrariul.

libidou

Bărbatul vrea și doar să fută. Gratis. Sau cu costuri minime. Pentru alea de se auto-proslăvesc declarînd cît îs ele de regretate de foștii, dintre care unii se umilesc să se mai dea la ele: ăia vă vor fi futut deja cu costuri minime, și n-aveau alte alternative, decît eventual niște curve penale.

reguli

Cum recunoști un primitiv? Moare după regulile și disciplina impuse altora. Cum recunoști o ne-emancipată? Moare după primitivi.

prădători

Știi cum îi sticlesc ochii speculantului, nebunului, bărbatului între femei frumoase, femeii între cei cu putere, și miresei la partidă bună? Ca pisicii cînd vede un șoarece. Doar că aici șoarecele uneori poate fi un pitbull.

politețe

Minciuna înseamnă și a-l menaja pe celălalt, ca plată anticipată a favorului pe care i l-am făcut , folosindu-ne de el.

dialog

Mintea-i pentru a te folosi de ceilalți în avantajul tău. Comunicarea -i pentru manipularea eventualelor obiecții ale celor folosiți. Cu minte fiind cel care minte întru menajarea celor mai profitabili dintre ei.

inaniție

Fomist e cel care nu șe poate abține de la blid, nicidecum cel care e capabil să facă foame sau posti.Cercetrile demonstrează că nu se moare de foame, cît mai ales de stresul sărăciei. Cum puterea și banul controlează și limbajul, s-a stabilit de sus că e o rușine să nu te îndopi pînă la auto-distrugere și pînă la slugăreală pentru a rostui alt potol..

sindromul patriotului

Diaspora e măcinată de dorul de casă, dar inhibată de cheltuiala exagerată pe care o implică o vizită în patria mamă. Țărișoara natală de abia ar apuca s-o prindă cît mai des pe acasă pe diasporă, ca s-o jumulească, apoi s-o trimită înapoi în lume pînă-i cresc alte pene. Între timp țărișoara mumă se mulțumește cu fazanii locali, patrioții nestrămutați deși le sar fulgii, încă.

virtual

Ochii care nu se văd, se uită. Noroc cu Facebook! Acu n-o să-i mai uităm nici pe ăia pe care nu i-am întîlnit niciodată.

rabat

În materie de bărbați,femeia e ca un bun agent comercial: nu dă marfă, adică sex, decît la ăia solvabili. Discountul pe măsură. Femeia care nu-i de vînzare își face de lucru și cu faliți. De regulă fiind chiar mai viciată decît luzării respectivi.

nu

Precum bărbatul nu învață să suduie cu adevărat pînă nu-și ia mașină, tot astfel, pînă nu devine mamă, femeia nu învață să zică nu. Nu altor bărbați , ci micului călcător de nervi. Un pas mic lingvistic , dar mare pentru caracter.

pățit

Adevărații fericiți sînt cei care știu că se poate mult mai rău. Optimismul fiind doar o formă perversă de autoflagelare.

detronare

Există fiice care-și iubesc partenerul mai mult chiar decît pe propria mamă, determinînd mama să spumege ori să se acrească treptat, de unde și consacrarea termenului de „soacră acră”. Tatăl ei tolerează mai bine pierderea colaterală, fiind chiar inițiatorul sintagmei ” -Poți să-ți bagi pula-n ea!”

creier

Cercetările arată că materia cenușie determină consumul de mîncare nesănătoasă. Cu cît e mai puțină, cu atît acesta este mai mare. Mai pe șleau: prostia îngrașă.

senectute

Bătrînii au o plăcere perversă să lase urmașilor o lume cît mai futută. Turbează doar la gîndul c-ar putea veni vremuri mai bune pe care nu le vor prinde. Nici urmașii nu-s mai buni.

leac

Uneori m-apucă un dor de lumea civilizată. Caut un calup publicitar online și-mi trece. Alteori m-apucă dorul de sălbăticie. Repet mișcarea.

redistribuire

Cînd are un surplus de bani neașteptat, bărbatul întotdeauna se gîndește la prieteni. Apoi bagă mîna în buzunar și o cadorisește pe una după care i se scurg ochii, pe care o s-o înjure ulterior, cum că-i o vacă nerecunoscătoare.

r-abătute

Tristețea care se adîncește odată cu ridurile în expresia feței e mult mai pregnantă la doamne. Cauza posibil să fie idealurile abandonate sau călcate în picioare prin compromisuri mai mari decît cele făcute de domni, uneori confundîndu-se cu aceștia. Compromisurile cu domnii.

afectuozitate

Cît ești de iubibil să se precizeze pe actul de identitate. Să figureze și numele de alint dobîndite de-a lungul vieții. Desigur și intervalul de timp cît a fost alintul alocat. Un martor e suficient.

orientare

Mi-ar fi plăcut să mă fac jurnalist de investigație, dar singurele care plătesc îs mafiile de partid și private. Aș fi fost interesat să fiu profiler sau anchetator în poliție, dar nu la ordinul superiorilor mai corupți chiar decît corupția. M-ar fi motivat să fiu tată de familie numeroasă, să mă iau la întrecere cu natalitatea țigănească, dar îs convins că o lume fără români e una mult mai bună. Adică viitorul sună bine.

dicționar

Mii de neologisme, de împrumuturi, de calchieri, de argotice, de jargonice fură introduse în DEX, dar nu și principala noțiune tipic românească : „sărăkie”. Bag pula-n ei!

djokovic

Am învățat engleza pe vremea lu Ceaușescu ca să mă uit la Maratonul Filmelor la sîrbi. De aia, în războiul mediatic dintre canguri și sîrbi, țin cu ultimii. Că fără ei n-aș fi avut acces și la propaganda în engleză.

aur

După atîta cerșit din poartă-n-poartă, diaspora noastră AUR poartă.

răzbunare

« Ludiţii»- muncitorii care s-apucaseră să saboteze industrializarea, tăbărînd cu bîtele pe maşinăriile și pe tehnica nou inventată, de frică să nu fie înlocuiţi de acestea. Maşinăriile și tehnica nici în ziua de azi n-au uitat.

stupiditate

Pandemia a evidențiat proștii fricoși de deștepții curajoși. Se vede și pe facebook segregarea. Arată-mi unul care e de acord cu restricțiile și-ți arăt un…bou?

erori

Omul deștept e cel care își dă seama că s-a înșelat și nu deformează realitatea sau datele problemei ca să-și menajeze egoul. Problema e că percepția eronată dar măgulitoare sinelui e setare din fabrică. E o adevărată luptă să scapi de bias, de erorile date de supraestimare, de optimismul nejustificat și de dorințe arzătoare. Ca să afli cît ești de prost sau să descoperi că ai vînă de om de știință e suficient să-ți faci de lucru cu diverse femei.

credincios

Nevoia de certitudine ori incapacitatea de a suporta nesiguranța creează credințele. Cu cît ești mai inteligent, cu atît crezi mai puțin, de unde și epidemiile de anxietate, dovada faptului că oamenii-s tot mai deștepți.

sadism electoral

Bucuria comună tuturor românilor e pușcăria. Să intre în ea cel pe care l-au votat. O altă plăcere comună, dar de mai mică intensitate, e să-l ierte, ba chiar să-l voteze din nou. Evident, doar ca să aibă iar parte de bucuria cea mare.

ajun de crăciun

Nu ne plictisim nici săptămîna asta:
1. se aniversează Revoluția – cînd tîlharii și torționarii mai mici au preluat și ei ceva mai consistent din puterea și din țara călăilor și bandiților mai mari.
2. se întoarce diaspora temporar acasă cu buzunarele doldora de aur, iar Occidentul astfel părăsit intră în lockdown cu inima frîntă, că nu mai are cu cine să facă pe mărinimosul, nici cui să-i dea bacșiș și pomană din milă meritată de Crăciun.
3. rudele din țară își așteaptă neamurile plecate cu caietul de datorii de achitat, cu lista de cumpărături de achiziționat, ori chiar cu o micuță hîrtiuță de semnat cu auto-dezmoștenirea celui proaspăt aterizat.
4. se perfectează răfuielile cu prietenii, divorțurile, pensiile alimentare și se dau pe față războaiele de succesiune și de bună vecinătate.

Matrix 2021

Matrix Resurections 2021 = în care o mînă de oameni cu mintea-n ceață și alta de gîngănii cibernetice lucide se bat stînd pe scaun pînă le dă sîngele pe nas. Bătălia s-ar duce pentru a trece din ireal în real și din sclavi sedați în liber exaltați. Balanța o înclină goanjele robot ce au pactizat cu oamenii și o pizdă la care iar i se (ră)scoală IT-stului video-gamer Neo. Totul e ierarhie pură sau mascată: șefi și subordonați. Ierarhie de dominare și ierarhie de producție, orice fiind posibil pentru că nimeni nu știe despre ce vorbește. Nerecomandat pentru un intelect care depășește 10 ani.

Nu privi în sus!

Don’t Look Up = în care o cometă urmează să-l dezintegreze, dacă Pămîntul nu i-o ia înainte. Politicul și capitalul, adică idiocrația de stat și cea privată aleg s-o facă bucăți cît mai aproape de zona de impact, ca să-i exploateze minereurile. Deznodămîntul e lesne de ghicit , atunci cînd puterea politică și cea financiară își dau mîna: toată lumea își dă duhul. Orice asemănare cu strategia pandemiei fiind pur întîmplătoare. Meri-n Christmas!

secănd

Toată viața am umblat pe jos, ca s-adun bani să-mi iau casă. Nici acu nu iau tramvaiul…” zice duduia de lîngă mine către alta, în timp ce scormoneau prin vraful de chilipiruri secănd. Și eu bătusem toată Europa cu piciorul, și rezultatul e că am ajuns și eu să caut papuci la kilă.

spălare de creier

Grija pentru alții și conștiinciozitatea cu care cetățenii continuă să poarte masca în aer liber, deși s-au ridicat și restricțiile și semne de întrebare în privința eficacității ei, confirmă reflexul condiționat, automatismul inoculat, ca în experimentului lui Pavlov, atuunci cînd, deși cîinele nu mai saliva cînd se aprindea becul, anticipînd că va fi hrănit, dat fiind că între timp potaia murise, totuși îngrijitorul continua să-i aprindă lumina și să-i ducă de mîncare.

sigur

Pe cînd luam tramvaiul din la Gara de Nord, în anii 90, ferecam fermoarele, stăteam cu degetele încleștate pe tot ce purtam cu mine: pe bagaj, pe obiecte, pe bani, încît să reduc riscul de a fi buzunărit de către fauna extrem de densă de hoți din transportul public, dacă tot scăpasem de ăia din cel privat: taximetriștii. După lupte seculare care au durat 20 de ani, România a ajuns cel mai mare exportator de vînători-culegători de căpșuni și de portofele. Astfel siguranța pe mijloacele de transport atingîndu-i cele mai înalte cote din Europa. Mai puțin pentru cei pe care-i bîntuie groaza de covid ori de curent, care se propagă perfect prin vidul dintre urechi.

zeu

Monoteism = cult al unui dictator imaginar practicat de către o masă de închipuiți credincioși, a căror lipsă de onestitate intelectuală, superficialitate și cacealma îi salvează de la a fi declarați schizofrenici.

locul doi

Cînd ea postează sau șeruiește ironii, sarcasme, sentințe în care se face mișto de bărbați, de căsnicie, de familie, ba chiar și de alte femei, cînd nu apare cu alți bărbați în poze, și se dă drept single, independentă, atunci are profil de amantă. Cu toții avem o droaie din astea în listă. Le plac bărbații pe șestache, că-s singurii care mai pun botul la rebuturi.

discriminare

Femeile-s mult mai binevenite în altă parte decît bărbații. Animozitatea față de nou sosiți masculi e mult mai mare de la o localitate la alta pînă de la o țară la alta, indiferent de scopul și durata vizitei. Nu-i de mirare că pînă și 90% din curvele din Europa deși nefiind de ale locului, ci românce, nu s-au plîns niciodată de discriminare și de xenofobie, în ciuda degradantei fișe a postului, spre deosebire de bărbații români, pe care nu-i plăcea nici dracu, indiferent de nevoile ori de beneficiile aduse locului. Singurele excepții la regulă o constituie purtătoarele stradale de fuste înflorate, care au reușit să-i scoată din sărite chiar și pe pasionații de etnografie și folclor internațional.

capitala

Bucureștiul te condamnă la afirmare. Nu poți mișca nimic dacă n-ai bani sau relații. Deci ori o ștergi, ori rămîi. Dacă nu pleci, înseamnă că ești privilegiat, adică cineva ți-a așternut sau netezit calea. E un oraș exclusivist de parveniți piloși sau de moștenitori. Cine speră să găsească aici vreun self made man/woman, trebuie să mai caute, desigur, în altă parte.

fraudatori

Cu cît i-a tras o țeapă mai mare populației sau statului, prăduindu-le, cu atît mai mult escrocul se erijează într-un apărător sau iubitor al lor. E normal ca călăii să-și iubească victimele pe spinarea cărora s-au îmbogățit, într-atît încît ajung să uite și că reciproca e exclusă. De aia acum hoții au bloguri, televiziuni și școli de PR și de partid, că debordează de recunoștință.

antidepresive

Imunitatea naturală la depresie o dă realitatea pură și dură, nefiltrată de familie, de școală ori de anturaj. Se va îmbolnăvi oricine e scutit de dozele ei esențiale, adică cocoloșit, menajat, prin limbaj pozitiv, prin însiropare, trunchiere, prin omiterea sau ascunderea faptelor. Așteaptă-te și pregătește-te pentru ce e mai rău și o să fii mereu vesel.

predicții

Vești bune în 2022:
va crăpa Iliescu, regina Angliei, și alte vedete care se încăpățînează să se opună urărilor noastre;
ne apropiem cu un an de cel mai frumos an covid și electoral: 2024;
urmează primăvara;
vor divorța jumătate din cunoștințele mele ce avuseseră o căsnicie trainică din tinerețe, prilej de distracție pentru toți.
încă cîteva sute de mii de români se vor stabili definitiv în străinătate.
apar semnele crizei economice globale, cu ieftinirea imobiliarelor, concedieri masive, și implementarea venitului universal garantat.

setari

Ești rezultatul a 7 milioane de ani de selecție naturală, adică perfect adaptat pentru aproape orice societate, mai puțin cea modernă. Toate ți se întîmplă acum prea repede pentru a le putea face față fără să te dereglezi. Ca să nu o iei razna pe termen lung singura opțiune e să te retragi în natură. Deși te crezi făcut pentru oraș, citadin pînă în măduva oaselor, ești pe contrasens, complet în răspăr cu setările din fabrică. Vestea bună e că te prinzi după 45 de ani. Cea proastă e că e deja prea tîrziu.

tare

Cel mai ușor e să depistezi o femeie puternică și care se respectă: e natur, nu se cosmetizează, și evită să atragă atenția masculilor. Bine, în cazuri extreme e dovada contrară: un indiciu că e dusă cu pluta.

lipsa

Se știe că lumea s-a făcut mai rea și mai egoistă. Dădea pe cînd n-avea, acum are și nu dă. Prosperitatea reduce generozitatea. Dacă vreți să fiți mai buni în 2022, atunci faceți bine și sărăciți. Sau măcar apreciați sacrificiul personal pe care-l fac pentru noi cei care ne conduc: fură și se fac mai a dracu, ca să fim noi mai buni.

dorință

Aproape toată viața mi-am pus dorință de An Nou să-mi găsesc o iubită compatibilă. Acu, c-o am, rezoluția e să-mi fac prieteni noi. Desigur, nu doar pe Facebook. Dacă ești interesat, poți să-mi lași Cv-ul aici.

seducție

Cînd nu e competitiv la vînat femei cu alte arme, bărbatul o dă și pe cultură. De aia îs mai puține femei în domeniul ăla, că ele nu trebuie decît să deschidă piciorușele, mai puțin cele care-s urîte ca moartea, de unde și faptul că le chinuie talentul.

la rînd

Românul s-a născut la coadă: și ca să i-o dea sub coadă, tac-su a stat la coadă. Pînă și cea la care nu se face coadă se gîndește la unul la care se face. Coada e pasiunea că n-o s-ajungă la toată lumea. Ea îl alege pe cel care dă mai mult din coate și mai puțin din coadă. Dacă s-ar fi cunoscut mai bine, ar fi stat pe coada lor. Românul moare cu coada-ntre picioare.

natalitate

Primii nou-născuți în Spania și în Italia în 2022 au fost din români, care le surclasează pe toate celelalte minorități migratoare. Spaniolii și italienii nu-s printre turiștii numeroși care vizitează România. Le ajunge probabil că i-a vizitat România nechemată, dar care uită să mai plece. Noroc cu pruncii ăștia, garanția că n-o să ne mai trezim înapoi cu ei pe cap. Stați acasă acolo, salvați vieți!

scolare

Acu’ nu mai vine vacanţa cu trenu’din Franţa, ci se lasă adusă și dusă de val. Covid 5.

capsunari

Și în 2021 românii au luat toate medaliile de aur la Campionatul European de Slugărit în cele mai bogate dintre naţiile trîndave. Și în 2022 se pare că vor rămîne campioni cei en titre.

vot

Cum pînă în 2024 pula alegeri, începe să-mi fie dor de îndemnurile electorale: „ Nu uitați să mergeți la vot!”.
Neştiind cum vă cheamă, aleşii n-o să vă uite niciodată, dar vă alegeți negreșit cu ceea ce meritaţi: un scuipat.

brici

Ca să-ţi ascuţi mintea tre s-o freci de piatra singurătăţii, iar ca să mergi înainte tre să mai dai și înapoi.

sacrificare

« Eu te-am făcut, eu te omor ! » poate fi interpretată și invers: Prin nașterea sa copilul i-a făcut părinți. Cel mai adesea acesta îi și îngroapă, nu înainte de a suge de pe ei toate resursele posibile și imposibile, ceea ce -i posibil să le fi și grăbit moartea.

barbatie

Cantitatea de coaie în lume e constantă. Pentru că pare o veste bună faptul că tot mai multe femei au cojones, nimeni nu se întreabă de unde le au.

lectură

Adevărata bogăție e spirituală. De aia, cei care-s prinși, arși de dorința de îmbogățire rapidă, îs vîrîți la pușcărie, c-aco pot citi toată ziua nederanjați de pofte materiale.

electicitate

Dumnezeu a făcut pămîntul în şase zile, dar în a şaptea l-au lăsat bateriile. În 1879 cu o ultimă zvîcnire de energie reziduală a inventat curentul, reușind de abia acum să-și încarce acumulatorii pînă aproape de 100%. De unde și scumpirea lui.

modernizare

Ce-mi plăcea la ulițele neasfaltate ale copilăriei era că pe acolo nu se putea face trotuarul.

furt

Hai că majoritatea din noi am copiat, fie la teme, la lucrări de control, fie la teze, la examene, ba chiar și la locul de muncă, furînd nu doar meseria. Democrație reprezentativă e atunci cînd pe majoritatea de hoți o reprezintă la putere cel puțin un hoț. Demiterea ministrului e eșecul ei.

compensatorii

De regulă oamenii frumoși nu-s interesanți, deși nu-s neapărat de o prostie crasă. Fiind și superficiali în toate, nici nu-s periculoși , nici neapărat benefici. Mai degrabă-s ca pătrunjelu-n zamă, atunci cînd pătrunjelul e de plastic.

capra vecinului

Una din marile plăceri ale poporului român e să vadă cum pică de sus oamenii care par cu greutate, fie pe merit, fie pe nemerit. Și nu doar prostimea jubilează , ci mai ales elitele între ele. Tipic mioritic, la noi valoarea și impostura stau la aceeași masă, ba uneori lipăie chiar din același blid. Săpatul gropii altuia e sport național, deși cimitirele se vaită că-i o lipsă tot mai acută de gropari. Asta pentru că n-au viziunea de ansamblu, încît să vadă că n-are rost să mai sapi o groapă, atunci cînd ești deja în ea, în groapa comună numită România.

sos

Tocmai veniră cu colinda două echipaje de poliție și unul de SMURD la blocul în care stau. Doamna pe care o băgară-n ambulanță urla cît o mai țineau puterile pe targă că ea nu pleacă nicăieri fără telefon, și să i se dea telefonul. Nici politia, nici brancardierii nu o ascultau. Pesemne voiau să verifice dacă doar moartea îi va mai despărți.

populat

Cînd ai de-a face constant cu același om de-a lungul vieții, tinzi să fii mai de treabă cu el decît cu unul pe care-l vezi pentru prima și ultima dată. În asta constă și calitatea vieții de la țară față de cea de la un oraș mai mare. În schimb, densitatea și anonimatul citadin favorizează diversitatea și libertatea amoroasă. De aia curva satului nu visează decît să se mute la oraș, unde să se joace cu curvarii, făcîndu-i să se simtă vinovați că au corupt o atît de cuminte fată de casă.

colind

Suma dată colindătorilor e oglinda sufletului: 5-10 lei meschinărie, 10-20 lei conformism, 20-40 lei generozitate, 40+ nevroză.

exclusivitate

Cei care-s în același cuplu din tinerețe și de peste 10 ani își închipuie că cine știe ce au pierdut în aventură, în intensitate și în diversitate amoroasă, dispărînd de pe piața amorului. Războiul sexelor nu e nimic interesant, e doar trage-i clapa , sau înghite-i gălușca, atunci cînd o muști. Deci o țigăneală, care face ca plăcerea sexuală să devină secundară, iar frustrarea și neînțelegerea, împăunarea ori cocoșeala, ingredientele principale ale sosului ăsta relațional indigest. Atașamentul iluzoriu dat de care-l fute pe care e doar masturbarea rezultată din faptul că cineva ți-a dat importanță afectivă sau erotică pasageră, luîndu-te în serios în necunoștință de cauză. Cunoașterea le pune capăt, nu și gustului acru sau amar, ăla o să rămînă pe creier pîn la moarte.

mioritic

Ești român dacă:
viața ți-e ce bagi pe gură și ce tragi pe pulă,
facerea de bine e futere de mamă,
frate ca frate, dar brînza-i pe bani,
mai bine să plîngă mă-sa decît mama,
peștele de la cap se-mpute,
ești mai emotiv decît inteligent ,
mai dur cu cei slabi și mai drăgăstos cu cei puternici.

adulter

E considerat om slab și prost bărbatul care nu divorțează deși și-a prins nevasta că-l înșeală. Așa era taică-meu. Am jumătate din genele lui, și jumătate din genele adulterine ale maică-mii. Mi-am părăsit iubitele doar fiindcă mi-au înșelat așteptările, înainte să mă fi trădat și-n pat, și n-am fost cu niciuna care era deja într-o relație. Asta înseamnă să fii dublu vaccinat, și nu cu apă de ploaie , care nu ține nici o generație.

bilanț

Fuse și se duse și 2021. Cel mai fain an din cîți am trăit. Nu doar interesant pe plan afectiv, ci și pe plan intelectual, societal și politic. Cu ăsta trebuia să fi început secolul 21. Totul va merge din ce în ce mai bine și la o viteză pe măsură. N-are rost să ne mai facem griji. Avem viitorul asigurat. În 4 scînduri.

21-22

Revoluția fu o lovitură de stat ratată. Cam ca toate lucrurile bune pe la noi, fu rodul unor mînăreli care au dat parțial chix. Să fie primită, că nu intenția contează, ci rezultatul final, soldat cu schimbarea de regim nescontată.

imagine

În doar trei decenii de libertate, românii au reușit în Europa să-și forjeze și să impună o identitate puternică, unică și de neconfundat. Nici o nație din lume n-a reușit o atît de uriașă performanță într-un atît de scurt timp. Am fi stîrnit un tsunami de invidie printre celelalte țări, dacă n-ar fi fost vorba de cerșetori, de curve, de sclavi și de hoți.

shopping

Deja începură toate supermarketurile să fie ticsite la orice oră din zi. Toacă la bani inutil și într-o veselie luna asta românul. Luna viitoare îl ia groaza că-i falit, ba chiar și cu datorii neplătite. Noroc cu cele 5 kg de de osînză depuse, cu care nu mai riscă să iasă din obezitate. Așa a înțeles el să fie mai bun.

canapeliști

Din miile de couchsurferi și free loaders care mi-au trecut pragul am făcut un top:
-cei mai plictisitori: canadienii, australienii, neozeelandezii.
– cei mai zgîrcani, mai mincinoși și mai fricoși: americanii și francezii.
-cei mai interesanți, amuzanți, mai săritori, mai generoși și mai descurcăreți: israeliții și est-europenii
-cei mai necomunicativi, reci și lipsiți de empatie: scandinavii

navetă

Iar se întorc temporar acasă căpșunarii. Nici anul ăsta n-au reușit să-și facă prieteni printre localnicii țării adoptive, încît se văd nevoiți să-și petreacă sărbătorile cu prietenii și neamurile din fosta lor patrie. Ăia care-i bîrfesc, rîd de ei cu orice ocazie, ori mai rău : îi disprețuiesc, ba chiar îi urăsc, în timp ce se dau loviți și-i produc măcar de ceva cadouri, dacă nu și de bani. Se merită desigur reciproc. Sărbători fericite!

army

„- Iar umbli cu curu* pe lîngă pula sculată!” auzeam toată ziua în armată. Adică că mă joc cu focu* / că o caut cu lumânarea. În Ministerul Apărării, organelor în erecție, adică cu grade, nu le mai ajungea să fută doar bugetul uriaș pe timp de pace, jinduind după un război de eroi hetero-gay.

fit

M-am dus și la sală să-i corup să mă primească nevaccinat și n-am reușit, n-au vrut. Cînd te îngrași, avantajul la nivel societal e că consumi mai puțină apă caldă ca să umpli cada. Așa o să ajungă la toată lumea.

anarhice

Monarhia e drojdia ierarhiei. Nimic nu dă de gol un caracter mai abitir decît înclinarea în fața ei. Arată-mi pe cineva care se pleacă de bună voie în fața unei puteri reale sau imaginare, și-ți arăt un suflet de slugă.

dezbinare

Ținînd cont de caracterul nostru foarte tolerant cu fărădelegea , cu interlopii , cu corupția și cu corupții, e un adevărat noroc că avem cel mai scăzut grad de asociere , de coeziune , de solidaritate din Europa. Nici măcar o clică nu putem forma, darămite o mafie mai acătării. Nu va dura mult și inevitabil se vor isca lupte intestine, trădări și represalii ce vor face praf orice colaborare infracțională de durată. La noi e invers decît în UE: lipsa uniunii face forța.

know-how

Tot ce știam despre femei era de la toporul meu, deși nu-l luam cu mine la întîlniri, și nici biciul recomandat de Nietzsche. Cîteva mi-au reproșat că-s prea din topor, fiindcă principala mea grijă era să par cît mai falit și mai lipsit de material, ca să nu mă procopsesc cu vreo materialistă. O nevastă materialistă e ca un credit la bancă: dacă-l iei cînd ești pe val, ai belit pula cînd nu mai ai cu ce plăti.

lansare de carte

Probabil imunizat, Irinel Columbeanu ne va inunda cu imund. Cum să te naști în puf, să trăiești în penibil și să sfîrșești în ridicol. E chiar foarte greu să ratezi tot, dar măcar aici pare să reușească.

bejenie

Diaspora e de multe feluri. Unii rup orice legătură sau orice du-te vino cu România, ca să le fie mai ușor să se integreze în noua viață. Nici pe copii nu-i mai învață românește. Alții dau în patriotită cronică, fiind tot cu neasemuita lor patrie în gură și-n gînd. Ba chiar își petrec toate concediile și liberele scurte în țară. Apoi îs și ăia cărora li se rupe și de țara de baștină și de cea de adopție. Nu-i interesează decît banul sau traiul bun, fără sentimentalisme, fără trecut și fără viitor. Ăștia-s singurii care-s o pierdere. Restul ne-au făcut un real serviciu scutindu-ne de imbecilitatea lor acum internațională.

colind

Dimineți colentiniene în care sirenele ambulanțelor s-au estompat în favoarea lui „Măruț, mărgăritar”. Și anul trecut era același hit stradal la boxă pe roți. Nu-mi displace, dar bani nu le dau, că nu strigă niciunul vreo dedicație personalizată pentru blocul nostru, sau măcar pentru parter, să mă simt și eu barosan.

ajun

Fiecare sat are plecații lui departe, pe care, acum, în prag de sărbători, îi mistuie și mai tare dorul de fosta casă. Aici colindătorii nu mai vin în ajun, ci zilnic, colindînd neobosiți prin boxele obosiților din primării. Nașterea pruncului Isus din melodii îi emoționează pînă și pe dinozaurii rămași altminteri inabordabili, de pe vremea lui Noe, de la care încă se inspiră edilii din Arca Măgarilor Bugetari, prin deviza „După noi potopul”!

extracurriculare

A ajuns și la noi moda occidentală de a te descotorosi de copii, aruncînd cu bani grei pe tot felul de activități, cursuri sau animații pentru ei, totul la program și soldate cu o diplomă, un atestat sau măcar o serbare de final, la care părinții promit solemn să fie de față și să se prefacă ori chiar să creadă delirant că odrasla lor ar fi un super talent. Sărăcuțul nătărău mai și suferă ca un cîine , dacă se vede văduvit de publicul familial, atunci cînd părinții au uitat de eveniment, luați cu alte idioțenii ori alte vicii adulte. Bine, mulți copii par minune cît îs mici, ca mai apoi, după adolescență, să ajungă de o imbecilitate năucitoare, ireversibilă și aparent de neexplicat. Ce nu înțeleg părinții e că oricîte resurse ai băga în viței, nu poți scoate mai mult decît o vacă sau un bou. Boosterul nu ține de imunitate pe viață.

militantism

Problema celui care vrea să schimbe lumea e că începe cu a altora. De aia e și trimis la dracu. Există priorități. Iadul e primul loc în care e nevoie de o lume mai bună. 11 decembrie 2018
Militantismul, dorința de a schimba lumea ori sistemul, mai ales în turmă ori pe facebook, sunt porniri ale celor care cer fluidizarea traficului continuînd să fie parte integrantă a blocajelor pe care le condamnă. Îți trebuie un pic de dublu standard ca să încerci să-i schimbi pe alții și nu mai întîi pe tine.
11 decembrie 2017

disconfort

Bucureștenii -s niste cusurgii consacrați. Înnebunesc dacă n-au ce băga de vină și dacă ceva e perfect. Nonstop se vaită că nu-i apă, rece, caldă, căldură, gunoi neridicat, curent și gaz scump, trafic infernal, transport public insalubru, întîrziat, periculos sau inexistent, primari incapabili, autorități abuzatoare , etc. Nici nu realizează că asta îi mai ține încă în formă, de nu, demult erau pe pastile, la nebuni sau prematur în groapă. Confortul nu e bun decît în doze mici, altfel dă prostie, depresie și omoară inițiativa ori creativitatea. Cine te face să turbezi de fapt te salvează.

blasfemie

Pentru a se izbăvi de păcatele de peste an, românul sacrifică un porc de Ignat. Totodată porcuciderea constituie și o ofrandă echivalentă cu cea a meșterului Manole, ca să-i dăinuiască ctitoria, dar mai în pas cu vremurile feministe de azi, cînd toți bărbații e porci.

ereditare

Spre deosebire de cei din partea mamei, bunicii din partea tatălui nu pot fi siguri că nepotul e chiar rudă cu ei, decît dacă o confirmă testul de paternitate, la care nu recurg presupușii tați sau bunici mai niciodată. Așa că normal ar fi ca rudele pe linie paternă să aibă mai multe rezerve în privința urmașilor, dacă n-ai hîrtia cu care să le-o dovedești. De aia nu-mi explic de ce bunica din partea mamei ne bătea cu biciul. Oricît de curvă i-ar fi fost fiica, era limpede că nu ne-a fătat alta.

sîni

Maică-mea fumase ca un turc și în timpul sarcinii. Ca să scap de intoxicare mai repede m-am născut prematur, la 7 luni. De aia nici n-am fumat niciodată. Chiar și cînd mă alăpta, sugeam strictul necesar și apoi mă ceream la somn , ca să nu-i mai simt mirosul de tutun. Taică-meu nu fuma, dar nici nu mă prea lua la pieptul lui. Ca mai toți tații, de altfel. Avînd sfîrcuri și ei, le-o fi fost groază că poate-i sug și copiii care nu știu de sex, fiindcă mama natură nu le-a dat țîțe bărbaților doar ca să le forțeze erecția nevasta.

dragnea

moș Nicolae l-a fericit cu o despărțire pe moș Dragnea – sugar daddy-ul, parvenitul cel mai urît de elite parazite și cel mai iubit de atîrnătoare mediocre – gold-diggers – gen Irina lui. Adică fostul cap al țării fost și posibil iar viitor pușcăriaș a început să bănuiască că tinerica Irinuca nu l-ar fi iubit decît pentru acces facil la averea și la caracatița lui. Înduioșătoare speranța și naivitatea-i pasională , acum la fel de expirată ca și el. Lecuindu-i de speranțe de iubire-n carne mai proaspătă, curvele astea tinere fac un mare serviciu curvelor astea mai bătrîne, la care se întorc mai apoi parveniții obosiți care și-au luat-o peste bot. Cineva trebuie să le ajute și pe ele să treacă strada.

neamuri

Se știe că avantajul de a avea frați/surori constă în a avea aliați din oficiu în lupta cu viața și societatea, dar și dezavantajul de a avea competitori inevitabili în lupta pentru resursele părinților. Desigur frații nu și-ar recunoaște rivalitatea implicită, nici măcar în sinea lor, mai degrabă punînd-o în cîrca părinților, bănuindu-i de favoritisme. Asta nu exclude faptul că unii genitori chiar își discriminează copiii, dat find că rareori interesele lor se suprapun, fiecare individ ori generație avînd altă agendă personală.
Trăgîndu-mă dintr-o familie de viciați conflictuali pe toată linia, mi-am încheiat socotelile demult cu ei, rînd pe rînd, nu înainte de a învăța să mușc și mîna care-mi dă de mîncare, ba chiar să întorc armele împotriva oricui, ori să mă distanțez la cea mai mică bănuială de manipulare, de minciună sau de joc dublu.
Învățat de mic cu circul, cînd încep să mă plictisesc, mă delectez descoperindu-l și la alții.
Hai, mai dă și tu din casă, că dar din dar se face iadul!

vigilență

Tot mai multe sate -s de acum supravegheate video. Majoritatea par fantomă, deși nici stafiile nu le mai bîntuie ulițele. Le-au speriat pasămite bubuiturile regulate ale tunurilor de înfugat mistreții din lanurile de cucuruz. În cimitirele suprapopulate, morții se întorc în groapă, mînioși că nici acolo n-au parte de prea-promisa pace și odihnă veșnică. Totuși cineva acolo sus veghează, dar nu mai sus de stîlp.

termopane

Hibernînd în capitală mi se pare un mare progres ca primăria să-mi izoleze casa și balconul, să-mi pună termopane la toate geamurile și la balcon și să nu mă coste nimic. În anii ce vor urma sînt sigur că vor pune panouri solare, centrale pe energie geo-termică moka și desigur toate formele de comunicații la super viteză, gen mobil, internet cuantic , toate gratis. S-ar putea astfel chiar să -mi reconsider absența de o viață de la vot.

moștenire

Cam toți bunicii, ba chiar și unii din părinți, deci ultimele două generații, se trag din țărani simpli, adică din săraci lipiți, aflați la limita supraviețuirii, salvați doar de vreo vacă costelivă ori de vreo capră și mai famelică decît ei. Și-au pus toată nădejdea în copii, că n-avea cine să-i prostească pe atunci că o să le asigure altceva anii de pe urmă, fiindcă pe stat nu s-au bazat niciodată, decît că o să-i îngroape în cel mult vreun alt război. Și-au dresat odraslele să se simtă vinovate, dacă nu vor fi parvenit cumva, încît să le asigure ”bătrînețile tihnite pe care le merită” după atîtea „sacrificii” vizibile chiar și opiniei publice, darămite vreunei progenituri cu apucături nerecunoascătoare. Noroc că statul acum s-a gîndit și la opțiunea azilului, fie el nu doar de bătrîni, ci și de nebuni.

feline

De cîte ori auzea că umblu la frigider, Mîțu se proțăpea în fața lui și aștepta să primească și el ceva. Mi-am fixat cu magneți pe portiera frigiderului un calendar ortodox cu dezlegările la pește din postul Crăciunului. Cînd nu găseam nimic și pentru el, se uita perplex și contrariat cînd la mine cînd la calendar, încercînd să-mi transmită prin toți porii că el nu ține post. De unde și vorba.

patriotism

De cîteva dimineți mă trezesc cu niște erecții de toată frumusețea. Asta înseamnă să simți românește că se apropie Ziua Națională.

discrepanță

Femeile se bat cu alte femei pe bărbații mai în vîrstă care au adunat capital cu trecerea anilor. Singurul capital care le scade automat cu vîrsta e sănătatea fizică și psihică. Cîștigă duduile a căror frumusețe fizică o întrece cu mult pe cea psihică. Adică prăjitele cu vino-ncoace. Bărbații trecuți, dar cu potență financiară, sînt duși de nas cu toate că ar prefera junincile mai tinere, care fiind prea lipsite de experiență, nu pot concura cu curvele mai șifonate, însă mai versate în prostia și în slăbiciunile masculilor. Un cuplu în care el e bogat și trecut, iar ea nu e o tinerică, denotă că el e de o prostie feroce în materie de femei.

emulație

Bărbatului îi sticlesc ochii ca unui exaltat, cu scînteieri de nebunie, atunci cînd pozează printre femei atrăgătoare. Le și postează, crezînd că-i va crește cota pe piața amorului. În schimb cota îi va scădea simțitor, dacă respectivele nu se manifestă ca și cum ar fi atrase de el. Ceea ce e rareori cazul, însă, chiar și atunci, cazul e cel mai probabil regizat, de pildă ca-n clipurile pitimocului ăla leșinat și efeminat de Tarkan.

rentabilizare

Cîtă vreme nu trăiesc cu o femeie, toți bărbații au un potențial economic neclar, mult subevaluat. De abia într-o relație își dau arama pe față. Muierea îi dă ambiție și poftă de capital chiar și celui mai handicapat și mai leșinat purtător de coaie. Motorul economiei e femeia cuplată, chiar și aia care stă toată ziua cu cracii-n sus. Vai de țările în care crește numărul de holtei.

cusurgii

Bărbații se plîng că-s femeile prea curve, iar ele că-s ei prea curvari. Păi ele n-au decît să nu se mai culce cu curvari și gena lor va dispărea. Și viceversa.

imaturitate

Majoritatea bărbaților mai tineri suferă de sindromul impostorului. Se simt imaturi, nepricepuți, depășiți, lași, cu pofte incomensurabil mai mari decît le e potențialul de a le satisface prin forțe proprii. Recurg la tot felul de scurtături, tertipuri și strategii, ca să se maturizeze sau să ajungă pe pula lor și ies din ele și mai handicapați. Unii se însoară, fac copii, se țin de job și tot nimic, nu trec de vîrsta mentală de 15 ani. Fetele ajung la concluzia că nu mai pot produce pe nimeni, devenind ele mult mai independente decît în cel mai negru coșmar al parazitului perfect, la care aspirau. Curînd impostura va trece de la genul feminin la cel masculin.

intoxicare

Am citit o grămadă de fake-news-uri la viața mea, unele chiar și pînă la capăt. Nu și Biblia, că e imposibil de citit cu plăcere, iar alte motive să o citesc nu aveam. E și dovada că nu există Dumnezeu, care n-ar fi creat atîția scriitori talentați, dar tocmai lucrarea lui să o facă dezlînată, implauzibilă și ilizibilă.

confirmare

Țara sau locul în care te simți cel mai bine sînt cele în care ți-ai găsit proștii. De aia mă simt cel mai bine pe facebook, că nu e greu deloc.

securizare

Femeia așteaptă pînă e sigură că măcar unul dintre pretendenții ei pe care-i agreează a pus botul, apoi îi inoculează dorințele ei materiale, ca și cum satisfacerea acestora ar constitui singura dovadă de iubire de netăgăduit din partea lui, iar ea dîndu-se doar o neîncrezătoare în amor fără sacrificii, garanții, investiții, pretinzînd că ar fi din prea multă vulnerabilitate și teamă de abandon. Ca să verifici dacă materialul și doar materialul e baza interesului ei, trebuie să-i declari iubirea necondiționată cît mai repede, chiar și erezia: „- Tu ești Dumnezeul meu!”. Apoi să-i dai cu flit, ca Evei din rai.

amor

Adevărata intimitate e cînd te bălăcești cu iubita-n cadă, iar adevărata dovadă de cavalerism e să aștepți să iasă ea prima din apă ca să te beșești.

top user

Dintre cele aproape 3 miliarde de utilizatori facebook , algoritmii i-au detectat cu siguranță pe primii 10 cei mai deștepți și pe cei 10 cei mai proști. Îi somez să-i divulge, să văd dacă-i vreunul în lista mea. La ăia proști mă refer.

reputație

Înduioșători mai sînt narcisiștii sau egocentriștii care cred că au o reputație bună și vor s-o mențină cu orice preț, chiar și ăla de a se preface fără încetare că-i seamănă. Pe lîngă că e perfect anonim oricine nu-i persoană publică, publicului oricum nu-i pasă în mod real decît de cei care-i sînt cumva de folos. Și singurul mod în care cineva căruia îi pasă de reputația lui îi poate fi de folos publicului e prin a deveni un bufon penibil, ridicol, înjosit și compromis, adică exact după chipul tuturor personalităților marelui public.

paternitate

Cu cît un bărbat e mai frumos și mai deștept cu atît mai puțin se va investi într-o familie sau în copiii lui. Cei mai buni familiști și totodată cei mai buni tați sînt întotdeauna cei mai urîți și mai proști. Așa că nu te mai mira cînd vezi vreo frumusețe de femeie cu o monstruozitate de bărbat. O face de dragul unei familii tradiționale.

mendicitate

O cerșetoare obeză, țigancă deghizată-n arăboaică, mă abordă să-i dau 2-3 lei pentru 2-3 pastile. Mă pufni rîsul, amintindu-mi nedumerirea unui francez care-mi mărturisise:
„-Nu știu ce ne-ați făcut voi românii în așa de scurt timp, că am ajuns să vă urîm mai tare decît pe arabi.”
Desigur, nu i-am dat nici un leu, că mi s-a părut o lipsă de smerenie și de umilitate din partea ei să-mi sugereze mie ce sumă minimă ar satisface-o, plus că hohotul meu total lipsit de empatie m-a făcut să mă gîndesc că poate o să am eu nevoie de cei 2-3 lei de pastile, bănuind c-aș fi cel puțin sociopat, dacă nu de-a dreptul psihopat.

transport interurban

Mă urcai si într-un autobuz ca să nu mă prindă noaptea la ocazie. E ticsit, fără măști, capitonat de Covid. Asta consider eu a treia doză, booster sau rapel. Deci se poate și vaccinare fără ace.

whistle blow

Deși sîntem o țară de turnători, nu prea avem avertizori de integritate, trăgători de semnale de alarmă sau cum s-o mai traduce whistle-blower. Cu excepția ciocănitorilor care-și irosesc pe viermi irelevanți talentul nativ de a da cu ciocul.

preventiv

Am plecat din Sălaș la capitală peste iarnă și am ezitat dacă să închid și poarta, nu doar casa. Bineînțeles că am multe lucruri de preț care-mi pot fi furate, dar acum, că satul e localitate supravegheată video, nu mai am nici o grijă, faith in mankind restored. Deci n-am închis-o.

realizare

Motivul pentru care imigranții-s mai motivați și mai fericiți de prosperitatea din Vest decît vesticii e că ultimii au cunoscut-o dintotdeauna, iar necazurile le-au văzut doar la televizor, cele ale altora din restul lumii. La noi e invers: trăiești zilnic pe propria-ți piele curvăsăria politică economică, iar de bunăstarea occidentalilor auzi la știri. Desigur există și privilegiații parvenți prin singura cale în sărăcia generală: prin escrocherie și corupție, care o duc bine. Aștia sînt cei mai fericiți, că-și țin nefericiții aproape.

subordonare

La țară, ăla care are casa și grădina lui n-are cum să se simtă atît de folosit, de condiționat și de neînsemnat ca cel de la oraș. De aia nu-i compătimesc pe bătrînii, pe care televiziunea îi deplînge că au ajuns să sfîrșească singuri, sau izolați prin nu știu ce coclauri, pe unde și-a înțărcat dracu copiii. Pe ăia chiar nu-i fute nimeni la cap, iar în lanțul trofic sînt deasupra tuturor speciilor din jur, deci ierarhic vorbind se cred Dumnezeu, sau, cei mai modești, doar împărați. Vai vouă, asediaților de la oraș!

covid

Cu 17 lei se găsesc în orice farmacie pastile anti-covid forme grave: Fevarin / fluvoxamină. În mod normal se dau ca antidepresive, doar pe rețetă. Marile companii farmaceutice scot acuma pe piață alte antivirale la fel de eficiente, dar de sute de ori mai scumpe. Normal, că dacă s-ar însănătoși toată lumea cu 10 lei, atunci ar mai lua dracu în serios vreo pandemie.

analogie

Proverb african: „Când un copil nu este bine primit într-un sat, mai târziu îi va da foc pentru a beneficia de tardiva-i căldură. ” După cum și-a tratat țara copiii, să zicem mersi că încă n-au incendiat-o, sau stai, parcă pare că arde…

ghirlande

Mintenaș primarii ne vor înveseli iar nopțile de carantină cu țigăneli luminoase de Crăciun de doi lei, luate în chirie cu zeci de mii de euro de la alți găinari, care, contra le cîteva sute, le-au reciclat de la epavele de gunoi chinezesc eșuate-n port. La diferența exorbitantă de preț nu se va face lumină decît în curtea primarului. De aia se și cheamă luna cadourilor, cînd trebuie să fim mai buni, adică să-i iertăm pe „cadorisiți”.

răfuieli

La noi în sat ultimul an nu fu prea vesel. Din cauza precautiilor și restricțiilor furăm văduviți și de tonicele și numeroasele altminteri pomeni ori parastase, deși mai avem un stoc consistent de boșorogi frînți de dictatură de peste 80 de ani. Mai ne binedispuseră totuși tinerii pocăiți masculi beta cu divorțurile lor soldate cu penalizări financiare, rîurile de lapte și miere afișate pe facebook dovedindu-se smîrcuri și stații de epurare colmatate. Nu mai vorbesc de ăia care s-au separat declarîndu-și război pe viață, ca mai apoi, recuplîndu-se, să lingă unde au scuipat, după tentativele eșuate de competiție liberă pe piața amorului. Oricum distracția nu va fi oprită de o amărîtă de gripă, că e întreținută de ura între vecini, de războaiele intestine de succesiune și de ridicolul păstrării unei reputații fără nici o bază.

online

Grație inteligenței artificiale tot mai avansate, pe viitor rolul de profesor îl va juca un avatar, o hologramă ce va fi prezentă mai mult online decît în săli de curs, copie fidelă multiplicată la nesfîrșit a unui dascăl în carne și oase, însă fără toanele sau prostiile acestuia, dar cumulînd tot ce e mai bun din toți învățații lumii. La fel se va proceda și-n administrație, cu primarii, cu diferența că primarului virtual universal i se va scoate programul cu mita și comisionul de 20%.

meteo

Vijelia de azi noapte făcu să cadă toate frunzele din nucii care ne străjuiesc casa. Asta mai lipsea, după ce că nu avem perdele la geamurile de 4 m. Se vede tot din drum, dar încă umblăm despuiați ca Adam și Eva în rai, dar mai cu fereală, că ne-au picat și nouă frunzele… Ieșind noaptea goi-pușcă să ne pișăm pe canopee, ne punem masca anti-covid pe organe, că virusul nu face diferența între orificii.

toamnă

Azi se întunecă deja de la 5 jumate. Așa ceva! Să vezi ce ne crește gradul de înțelepciune și de inteligență emoțională pînă la următoarea vară, că noaptea e sfetnic bun, mai ales dacă ești prost ca noaptea. Trăiască bezna în care ne-am născut!

sămînță

Băncile de spermă occidentale au dat lovitura. Le-a crescut exponențial prețul la sămînța de nevaccinați de pe stoc. În privința asta, românii, ultimul bastion de rezistență genetică nealterată, n-o să mai fie cei care au speriat, ci cei care au spermat Vestul. Vom muri, dar vom fi sloboz!

ultimul drum

Trei înmormîntări fură săptămîna asta. Zilele Porților Deschise. La una din ele eram singurul care nu purta mască. Toate erau în aer liber. Poze n-am făcut, că mascații oricum îs de nerecunoscut. Ca de obicei, o bună parte din bătrînii de pe banca de rezerve mortuare n-aveau loc pe bancile atît de greu de rostuit. Răbdau sprijinindu-se pe ziduri sau pe poartă. Alții cedau după vreo oră, două, părăsind prematur jalnica adunare, fiind și mai sincer întristați. Partea plăcută e că n-au existat moștenitori care să țină discursuri sforăitoare, cum fac ăia care n-au avut nici o treabă cu mortul pe cînd era viu. Ori, ferească sfîntul, ca la pocăiți, unde țin discursuri sfîșietoare de despărțire pînă și ăia care nu știu cine a murit.
Ce vreau să spun e că am niște băncuțe strașnice rezistente la bușeli și la intemperii, din lemn de frasin preasfințit de sfîntu ilie, ce l-o trăznit la vijelie.
Le închiriez ieftin, la următorul mort, dacă vreți să respectați și alaiul celor care-și aduc respectele. Le pot și vinde, dacă vreți un sicriu care să nu fie bun de dracu…

teamă

Majoritatea românilor nu se vaccinează de bună voie. Nu din pricină că virusul nu ar exista, nici din precauție științifică, încît să nu riște să devină cobai, nici ca să fie gică-contra, că i-ai futut la cap, controlat și restricționat pînă i-ai scos din sărite, ci dintr-o banală și inocentă frică de ac.

venituri

Singura țară din lume unde hoția se confundă cu nația și cu cetățenii ei chiar și peste hotare e România. N-are nici o lege de justificare a provenienței bunurilor sau a averii, ca în Vest, unde și dacă dai un tun, mai trebuie să speli și banii, înainte să-i folosești. De aia nu s-o prea auzit de români care să se fi îmbogățit pe acolo.

tovărășie

Ca să afli cine e un om nu-i suficient să-l asculți. Trebuie să-i cunoști istoria familiei, faptele, slăbiciunile, pasiunile și fetișurile, în profunzime, și nu neapărat părerea lui despre ele. Asta înseamnă să-l judeci, cel puțin în sinea ta. Nu cunoașterea omoară camaraderia, ci faptul de a nu mai face nimic împreună. De aia pandemia a fost pentru mulți începutul susceptibilității și sfîrșitului prieteniei. Mulți nu realizează încă că covidul le-a omorît jumate din amici. Inclusiv amiciția ta cu mine!

blazare

O doză repetată de tristețe e ca un vaccin: te imunizează la a te mai consuma pentru ceea ce oricum nu poți schimba. Orice în tinerețe îți părea o dramă, cu timpul ajunge cel mult tragi-comic. Arată-mi un bătrîn emotiv sau trist și-ți arăt un prost, ori mai rău, un bolnav cu capul.

morți

Motivul pentru care România are mai mulți morți de covid decît restul lumii nu e (ne)vaccinarea. Mai există țări în lume cu majoritatea populației nevaccinată și nu au mortalitatea mai ridicată. Cauza reală e infrastructura spitalicească și incompetența crasă a doctorilor, competenți doar ca șpăgari consacrați. V-ați uitat cum arată fizic un doctor în floarea vîrstei? Zici că e scăpat de la nebuni, deformat, suferind, ori material didactic ambulant patologic pentru stagiarii pe care-i formează. Doctore, vindecă-te mai întîi pe tine!

seducție

Cum să faci o femeie care cel mult te simpatizează să se îndrăgostească de tine? Petreci timp cu ea, îi dai atenție și atenții, o atingi amical, o aduci în situații de intimitate fără să o presezi, natural, ori doamne ferește să încerci să o fuți. Dacă nu te-ai putut abține și ai comis-o, trebuie s-o respingi în următoarele zile, cel puțin fizic, dar să menții pretinsa prietenie. Orgoliul ei va face fie să te lase temporar dracu, fie să se înverșuneze în a te avea cu orice preț, inclusiv ăla de a pune botul. De regulă bărbații adevărați nu se ocupă cu căcaturi d-astea, lăsîndu-le pe seama femeilor care și-au luat-o deja peste bot de cîteva ori.

abuz

Orice om a trecut prin momente grele, pe care le-a depășit, adică are povestea lui tristă pe care a dat-o dracului, întrerupînd cursivitatea narațiunii smiorcăitoare. Mai puțin interlopii, escrocii, fraudatorii, curvele, hoții, milogii și celelalte forme de paraziți, stîrvari, torționari, călăi pretinși victime, care trăiesc speculînd neatenția, slăbiciunile, naivitatea, lipsa experienței, sau frica altora. Ăia au mereu la ei o istorie familială sau proprie lacrimogenă, mereu îmbunătățită, să țină pînă și-n instanță, mă refer la aia incoruptibilă, adică divină.

propagare

Generația care duce genele mai departe e mult mai importantă decît cea care le-a produs. De aia părinții își iubesc copiii mai mult decît sînt iubiți de către aceștia. Nu e alegerea lor, ci așa au fost imprimați și condiționați de genele care-i folosesc ca vehicul pentru a se propaga. Femeile sînt totuși mult mai atașate de mamele lor decît bărbații. Explicabil: dacă fiicele fac la rîndul lor pui, pentru ei, în caz de forță majoră, mai degrabă recurg la ajutorul mamelor decît al taților. Nu prea există excepții, nici măcar cînd femeile din ambele generații sînt vaci întreținute de un bou mai de succes, pe care-l parazitează pînă-n groapă.

ciclice

Generînd încălzirea climatică și extincția ireversibilă a majorității faunei, omul modern își pavează drumul spre propria-i diminuare în număr, frizînd și el dispariția ca specie, peste cîteva generații. Apoi va renaște din propria-i cenușă, mai sănătos mental ca niciodată în contemporanitate. Populația redusă va supraviețui ca pe vremurile la care era adaptat, de acum 100 de mii de ani, care i-au format și programat fizicul, psihicul și dieta, adică de vînători-culegători. Diferența o va face uriașa logistică creată în ultimele sute de ani de progres tehnologic galopant. Adică trai neneacă!

no time to die

Filmul e conspiraționist, cu bătaie de la pumni, pînă la covid și la vaccin. Masculul alfa 007 tre să anihileze un virus ca un cip programat care omoară în funcție de adn-ul țintei. Toți bărbații mor violent, doar eroinele scapă. Un feminism ce frizează misandria. Femela fatală 007, care supraviețuiește fără nici o zgîrietură, e de culoare, cu un cur cît un hipopotam, și cu o privire la fel de inteligentă. Gagica lu Bond e o leșinată franțuzoaică, care nu pare să fi văzut soarele în viața ei, ca mai toate suratele ei, ce par crescute cu brînză care n-a văzut laptele…

tabula rasa

Timp de un secol savanții fanatici ai educației ne-au băgat în cap că omul e un aparat de învățat, care se naște cu hard-diskul gol și (-i) crapă cînd e plin. Acu recunoscură și ei că de fapt e cam plin hardu din născare, și învățarea depinde tot de ce e pe el, garbage in, garbage out, deși se cam știa de la Darwin. Dar există speranță, că n-am fi doar un vehicol tembel pentru ca genele să obțină alte gene. De exemplu ele ne-au dirijat și programat cea mai mare plăcere în viață: să ne futem. Ca să se asigure că nu uităm să le diversificăm, fie și accidental. Cum nimănui nu-i place să fie doar o unealtă, am inventat avortul și contracepția. Că orice ar zice cei care au ratat totul în alte privințe, copiii nu-s cea mai mare plăcere, ba cei ai altora chiar dimpotrivă…

bejanie

Pe cînd părăsisem România pentru cîțiva ani, dar cu gînd să rămîn de tot printre străini, aceștia mă asiguraseră că ei n-au nimic cu mine, decît împotriva imigrației ilegale. I-am asigurat că nici eu n-am nimic cu ei, că ei fac imigrația legală imposibilă, și că pînă și noi, ultimii oameni din UE, avem anual valuri și valuri de popoare migratoare, e drept înaripate, și nici dracu nu le întreabă dacă au flotant pe Deltă.

mame singure

Familia monoparentală e de regulă ultima alegere a tinerei pofticioase de sex mame, care s-a ales prematur cu un plod kinder surprise. Adesea și tatăl biologic e atît de nimic, încît, și să se fi vrut reciproc o coabitare, nu s-ar fi putut forma un cuplu de durată. Minus cu minus nu dă plus. Ce vreau să spun că nu există vipere mai veninoase decît duduițele care și-au crescut bastarzii singure. Cu alea trebuie să înceapă orice relație un bărbat care vrea ca mai apoi să fie călit și etern plăcut surprins de restul feminității.

sex

Cam toți bărbații au devorat pornoșaguri din adolescență pînă-n senectute. Conform teoriei NPL – programării neuro-lingvistice și a plasticității neuronale, se formează circuite neuronale noi, odată cu repetarea unor modele de gîndire, de consum, de comportament, ce pot schimba omul în profunzime. Nu-i de mirare că tehnicile feminine de a se supralicita pe piața amorului nu mai au efect , că prea puține duduițe se pretează la cum au învățat ei acu că stă treaba și datingul, și anume: ca -n filmele porno

zi de naștere

Un ”La mulți ani” le urez automat cu copy paste tuturor, ocazie cu care mai văd pe cine am în listă, sau pe idioții care s-au mai maturizat și între timp își afișează și numele de familie, nu doar ăla de alint sau pseudonime. Singurii la care nu le urez nimic, exceptînd cînd îs blocat, îs dușmanii, dubioșii sau minorii. Nu există o formă de a fi alături de cineva, o monedă mai mică, și mai irelevantă ori mai impersonală decît pe facebook. Dacă ar exista , cu siguranță ar fi și mai folosită. Unii chiar o iau în serios. Am niște descreierați în sat care-ți și scot ochii că nu le-ai urat nimic de ziua lor pe profil. Viață intensă, ce mai!

loisir

În materie de confort orice prost are acces acum la gadgeturi și utilități mai mult chiar decît avea Regele Soare – Ludovic al XIV-lea. Dar dacă calitatea vieții se ia în funcție de timpul liber, sîntem sub nivelul Epocii de Piatră, cînd vînătorii -culegători munceau cam 20 ore/ săptămînă. Arată-mi pe oricine , oricît ar fi de bogat, care n-are timp liber,doar treabă, și-ți arăt un prost-grămadă. În fine, vorba vine, că bietele grămezi n-au nici o vină, nici nu merită o așa insultă gratuită..

amiciție

Auto-îndopat cu literatură siropoasă pînă la cufurire, de mic am crezut în prietenie, ca creștinii în dumniezău. Și tot ca ei, îmi iubeam aproapele, cu vorba, iar cu fapta pula. Deși ghiftuit de ficțiune, spre deosebire de ei, n-am reușit niciodată să-mi fac nici măcar un singur prieten imaginar, darămite o sfîntă treime. În schimb, de ăia în carne și oase nu duceam lipsă, unii ținînd puțin, alții foarte mult, pînă ne vom fi lămurit reciproc cît eram de fapt de deampulea, realizînd că putem trăi foarte bine și fără alți prieteni decît cei ocazionali, efemeri, de conjunctură. Cei mai distractivi îs ăștia virtuali de pe Facebook, care chiar își iau în serios lista.

mărinimie

Se știe că altruismul a fost generat de faptul că oamenii preistorici n-aveau frigider. Cum vîna unul ceva mai mult decît putea mînca, restul îl împărțea la alții care aveau rol de frigider viu ambulant, adică îi dădeau înapoi ce primiseră, pe viitor cînd aveau și ei mai mare noroc la vînătoare. Mai exista și cîte un șmecher, care primea, dar nu dădea cînd îi venea rîndul. Dar oricum surplusul ar fi fost aruncat la gunoi, iar sfîrșind și la un gunoi biped, nu era mare diferență. Acu cam toți avem frigidere clasa A-E, de aia s-o umplut de șmecheri.

rebut

O femeie care se plînge de bărbați e ca un negustor prost cu marfă și mai proastă care se plînge de clienți. Un bărbat care nu se plînge de femei e doar gay.

mortalitate

Statistic vorbind nu e nici o dramă, sîntem în grafic de 30 de ani.
Cam 300 de mii de români mor într-un an. Adică cît în restul lumii în două zile. Cu fluctuații de la 1 la 10%.
Aproximativ: de cardiovasculare: 160 mii, de cancer 50 de mii, respiratorii, (inclusiv COVID) 40 mii, digestive 15 mii. Restul de alți 35 de mii, pînă la 300 de mii ,nu se precizează.
Majoritatea dintre cei de mai sus mor mai ales de bătrînețe la peste 85 ani (75 mii), și 80-84 ani (50 mii). Noroc cu vîrsta și boala, că de bunăvoie, nu ne-ar scuti niciunul.

sărbători

Cu scopul de a mă pregăti sufletește pentru încercările supraomenești de a fi mai bun, îmi fac încălzirea de dimineață cu un calup generos de colinde de Crăciun, pe boxa și mai generoasă.

party

Crăciunul și Revelionul le voi face în capitală, asta dacă nu cumva tîlharii de la putere vor sechestra pe majoritatea nevaccinată iar între 4 pereți, ca s-o poată prădui și pe ea și pe naivii care nu s-au vaccinat votîndu-i, decît cel mult anti-covid, și după cum se vede: în van. Sper să-i fută o amendă și lu Moș Crăciun, nu doar mie, că nu și-a fixat regulamentar masca.

transparență

Nevoia de discreție a unora e direct proporțională cu beneficiile pe care indiscreția le-ar aduce majorității. De aia nici o dictatură, sau vreun partid, fie vreo instituție ori mafie nu rezistă decît prin secrete.

terapeut

Unul dintre miile mele de regrete în viață e că nu m-am făcut terapeut, psiholog sau psihiatru. E fain să faci bani gîrlă fără muncă, doar ascultînd minciuni, promisiuni deșarte și stupizenii de la clienții care se caută la cap, ba chiar și recunoștința familiei lor, în timp ce natura le găsește leacul, ori mai degrabă popa.

alienare

Trăirea aia, atunci cînd ești pe val sau ai un succes surprinzător în ceva, iar după, toată lumea vrea să fie prietenă cu tine. Chiar și vechii amici care încet , încet nici nu mai știuseră că exiști sau cine ești. Senzația cînd familiaritatea și disponibilitatea lor subită ori resuscitată nu te face să te simți unul de-al lor, ci, din contră, și mai străin de ei și de toate. De aia n-o fi vrut să ne cunoască cel mai probabil nici un extraterestru.

extincție

Peste 10-20 de ani vor fi dispărut 90%din specii, dar vestea bună e că odată cu ele ne vor scuti de prezența pe piața muncii umane și peste 80% din joburile care încă mai subzistă astăzi. Majoritatea populației va reveni la statutul din preistorie, cel de vînători- culegători. Atîta că vor culege doar venitul universal garantat de la stat și vor vîna numai pe tinder, și ceva chilipiruri pe olx.

progres

Vesticii sînt mai prosperi nu doar pentru că au jefuit restul lumii, ci și pentru că populația s-a opus fără încetare celor de la putere, chiar dacă tot ea o înscăunase în prealabil. Nu-i suficient să respecți legile, mai întîi trebuie să te opui celor care le dau. Supunerea fără luptă aduce doar pacea înfrîngerii.

stil Iisus

De cîte ori nu știu ce să fac, mă întreb ce-ar fi făcut Iisus în locul meu. Oare s-ar fi vaccinat cu 3 doze, sau le-ar fi împărțit și cu ceilalți doi din sfînta treime? Ori i-ar fi dat una și lu mă-sa și alta lu tac-su nebiologic Iosif. Nu cred că i-ar fi fost frică de covid. Chiar dacă se bănuiește că ar fi avut ceva comorbidități, gen epilepsie episodică fără spume, la care simptomatice sînt delirurile religioase, cu care i-a enervat pe romani, ce erau mai pasionați de militărie decît de medicină.

ZIB

Azi e ZIB – Ziua Internațională a Bărbatului – , echivalentul lui 8 Martie pentru femei. După cum se vede, nici o femeie nu-și bate capu să gratuleze vreun bărbat, cu vreo atenție sau cu ceva mai palpabil, ceea ce vor toți: o pizdă sau o cavitate bucală mai nouă și mai proaspătă.

fauna

Doar niște vaci lăsate de capul lor mai savurează pe cîmp ultimele zile de toamnă. Nu-s dovada că nici lupii nu mai sînt ce-au fost, ci doar că nu mai sînt deloc.

pentru viață

Facultățile românești nu scot absolvenți idioți pe bandă rulantă, în ciuda faptului că profesorii li-s anti-talent, pe pile, ciubucari, curvari și tîrfe, iar examenele-s de formă și de vînzare. Studenții se licențiază astfel simultan și în școala vieții, unde nimic nu e ceea ce pare. E tot ce au nevoie ca să fie pregătiți pentru viitor.

căsătorie

Principalul motiv pentru care bărbatul se însura era ca să lase cuiva averea deținută sau pe care spera să o facă pînă crăpa. În același timp, asta îi dădea acces mai exclusiv la pizda ei, și o mai mare certitudine de paternitate. Tot din motive materiale se mărita și ea. Dar acum, că bărbații diferă tot mai puțin de femei, și-s din ce în ce mai păguboși, motivul va fi doar iubirea dezinteresată, ori fiecare cu pizda mă-sii.

Tinerețea banilor

De cînd cu pandemia, au explodat înscrierile pe siturile de dating, gen tinder, single camps, etc. Cu cît cîștigă mai mult, cu atît bărbații vor femei cu mult mai tinere decît ei, deși ei îs în pragul demenței senile, iar ele au cîteva zeci de ani sub ei. Atunci cînd un bărbat în floarea vîrstei, sau mai trecut, le acceptă și pe alea deodată cu el, cu siguranță are probleme grave materiale, ludopatie, datorii, tulburări mentale, sau nu cîștigă nici măcar salariul minim pe economie. Pînă și ăia caută cu minim 5 ani mai tinere decît ei.

bisericoși

Poți să te prinzi că-s oameni de nimic, că-s tot cu dumnezeu în gură. Doar i-a făcut după chipul și asemănarea lui. Și nu mă refer doar la pocăiți.

repere

Cînd ești antipatizat, disprețuit ori detestat, dar bîrfit, nu prea ești menționat cu numele tău mic, ci cu cel de familie, vreo poreclă, sau unul de batjocură.
În ultimii ani nu mai ești desemnat nici după marca și numărul rablei, fiindcă ieftinirea hîrburilor sau parvenirea ta o pot înlocui mai ușor.
La măritiș, ele încă – și schimbă numele după cel al prostului, să stingă bîrfele vechi, aprinzînd altele la zi.

costume populare

Anacronismul și primitivismul tradițiilor sare-n ochi, acu în epoca în care pînă și mecanica și fizica newtoniană e depășită de cea cuantică, iar relațiile interumane trec din palpabilul, impudicul și brutalul spațiu tete a tete în spațiul virtual. Cu lînă și cojoace-n toiul verii, ludiții ăștia ai noștri, cu pieptănăturile la zi, par și negaționiști și ai încălzirii globale, în timp ce țările la mare ard în flăcări.

recoltă

Făcusem palincă din mere, dar de acu adio alcool, că-s masini de făcut suc pasteurizat peste tot, suc foarte bun pentru a accelera tranzitul intestinal. Cu cît scapi mai repede de un căcat, cu atît mai bine.

deces

Pentru morții prematur există posibilitatea chiar post mortem de a fi încă de folos viiilor, devenind donatori de organe și de țesuturi. Dacă mor accidental înainte de vreme, țin să precizez celor care m-au acuzat de misoginism, că sînt dispus să donez părți din mine chiar și unei femei, mai precis alea intime.

agățat

Că textele de agățat ar funcționa e un mit în care cred cu predilecție tinerii. Cum nu prea funcționează nici cele de cerșit, care mai degrabă îl enervează sau îl scîrbesc pe potențialul donator, acesta făcîndu-și pomană cu milogii oricum și fără să-i asculte, sau doar ca să scape de ei. Femeia, în schimb, n-o să dea pizdă niciodată ca să scape de pofticioși sau de hămesiți, și rareori atunci cînd pretendentul pretinde sau ar lăsa să se înțeleagă că ar avea un drept la ea sau i-ar face chiar o favoare futînd-o. Le exclud pe cele cu obsesii materiale la vînătoare de fraieri pe termen scurt, mediu sau lung. Cîtă vreme cererea de pizdă e mai mare decît oferta de pulă, mieroșenia pulărăilor nu face doi bani.

îmbătrînire

De pe la 45 de ani, ai impresia că toată lumea îmbătrânește galopant. Contrariat de cum arată cunoscuții, ce deunăzi debordau de tinerețe, realizezi pleoștit, că și tu trebuie că le apari la fel de terminat. Nu-ți vine să crezi că asta a cam fost viața, maximumul de potențial. De aia te bălăceși și mai abitir în otrava consolatoare a credinței în o altă viață, cea de apoi. Noroc că nu există, fiindcă degeaba te minți, n-ai fi bun decât de dracu.

mondene

„Nu-ți dilua mesajul postînd albume de la majorate, nunți, botezuri sau chefuri! ” mă sfătuise un consătean intelectual strămutat în capitală. Păi și alea erau tot un mesaj, anume că nu toată lumea pustînește.

practicalitate

Eleganța vestimentară nu figura în meniul zilei la sat. La fel cum nu figura nici mîncarea sănătoasă fără sare, zahăr și grăsimi. Și țoalele și haleala aveau doar rațiuni pur practice: să țină la tăvăleală. Acu s-o urbanizat și ruralul. Hămăleala tinde spre export, sau doar spre laudă pe fbk ori Tinder.

Zile Hațeg

Azi și mîine îs Zilele Hațegului. Programul artistic e de toată pula. Cel mai penal de cînd au loc animațiile astea ce mai unesc oamenii. Ăia de la primărie au trecut de la deviza „- Am furat, dar am și făcut!” la doar prima parte.

gras

Creierul e un mare consumator de calorii. Arată-mi un rotofei, și-ți arăt un prost.

Zilele Hațegului

În capiala Țării Minunilor – Hațeg – are loc cel mai important eveniment din an. Programul artistic în desfășurare e asigurat de un cerșetor fără picioare, dar cu microfon, ce-l invocă pe Dumnezeu, umbra pentru cei bătuți nu doar de soartă e dată de intrarea de la Altex, copacii fiind demult surcele, nevoile fiziologice le acoperă buda de la Lidl- unde e deja coloană care pare să stea pe loc, ca timpul în orășelul confiscat de găinarii cu tarabe sau cu tricolor.

erudiție

Educația nu ține loc de inteligență. Dacă copilul e inteligent, nu-l educa, că-l strici cu prostia ta. Dacă e prost, e pierdere de resurse, și riști ca mai tîrziu să-și piardă și mințile. Bine, și le poate pierde și dacă e deștept, moștenirea genetică afectată de dresura școlară sau profesională fiind cauza.

la poartă

La sat casele au banca la drum, la poartă. Mobilitatea socială redusă ori cea loco-motorie făcea ca spectacolul lumii să fie absorbit și degustat prin ceea ce se întîmpla, trecea sau se aduna-n drum. Dacă vezi o casă fără băncuță, e de rău. Nu intra!

materialiste

Între sentiment și material, femeile de la țară sau din orașele mici aleg materialul. Nu toate o fac conștient, ci și instictual, fiind chiar convinse că-l iubesc cît timp e nevoie pe respectivul care pare să dispună de o formă oarecare de capital, indiferent cît pare celorlalți de handicapat fizic sau mental. Ele folosesc tot arsenalul feminin de vînat, de agățat, de ațîțat, de sedus, și mai ales de securizat fraierul care se crede și el vînător. Problemele apar doar după ce capitalul se dovedește o țeapă. Dacă nu e țeapă, vor trăi fericiți pînă la adînci bătrîneți.

nimfomanie

Azi de ziua limbii române mă lămuri nevasta că „rea de muscă” nu înseamnă rea de gură cum crezusem, ci nesătulă de pulă. Expresia nu are echivalent masculin, la bărbați nesațul de pizdă fiind semn bun.

hibernale

pînă la 40 de ani, grija mea cea mai mare era cum să ies din iarnă. Adică să-i supraviețuiesc. Că nu prea aveam bani , nici lemne. Acu c- o petrec la București, m-am luat de un gînd, c-aco n-au sobe.

pedanterie

Fiind ziua limbii române, se umplu news feed-ul de păuni care-și umflă penele de eroi ai corectitudinii gramaticale. Poate n-au aflat și că pedanteria, grammar nazismul sînt deja recunoscute ca simptome ale unor tulburări mintale acute sau cronice. Chiar și aplecarea exagerată spre a spune poante, bancuri, glume sau de a face rime sînt semne de nevroză și psihoză. Mulți care au forțat nota făcînd pe literații, au forțat pe urmă și cămașa.

diferențe

Discriminarea de gen nu-i doar o chestie culturală ce se poate schimba prin educație și urbanitate susținută. Nici o doamnă de oraș nu-și poate permite libertățile la îndemîna ultimului înapoiat de la țară, ca să nu mai vorbesc de pișatul din picioare.

locale

Se construiește o nouă grădiniță pentru copiii încă nenăscuți sau încă nestabiliți la noi în sat. Bine, tot în cadrul fostei școli generale, care are deja trei corpuri de clădire care stau oricum goale. Dar,na, nici n-o să facă notă discordantă, cînd o să avem primul sat turistic din țară de case goale, dar încă pline de fală, ca ultimele cruci din cimitir.

fără glumă

Femeile trebuiesc luate în serios. E singura cale de a scăpa mai ieftin, majoritatea fiind neserioase. Valabil și pentru bărbați.

primăria

la Festivalul Cetății, unde nu are loc nimic care să aducă măcar de departe a festival, dădurăm de aceiași pușcăriabili de la județ, ce delirează discursuri sforăitoare de deschidere, cu cățeii lor castrați de partid locali, alte animale folositoare pe lîngă casa omului de nimic. Muzica debilă popular naționalist-patriotică, și aceleași zdrăngăneli și guriști abonați la toate evenimentele tot prin relații mai „artistice”. Ne-am luat o pită cu 15 lei și am stat la o bîrfă, certați de un nene din public, că cică din cauza noastră n-ar auzi bine cîntările sătanelor în sutană, singurele vestigii vii cu adevărat medievale.

parc tematic

Cu Dinosaur World Transylvania de peste deal, marele investitor strategic în închipuiri pocăito-româno-americane adună la condica de reclamații un record de plîngeri în cel mai scurt timp pe tot netul: facebook, google maps, etc. Drama Țării Hațegului și a Retezatului e amatorismul, incompetența și escrocheria celor ce trăiesc pe seama turiștilor, mînjind pînă și natura implicată fără voia ei în amintiri de căcat, de nerepetat. Bine, toată România e în același hal în materie de servicii turistice mincinoase, scumpe, proaste, inexistente. Pitorescul locurilor a ajuns precum frumusețea la femei: o capcană de jumulit sau de luat în prizonierat fraierul.

5 septembrie

Muri Caramitru. Fu pe val în dictatură, fu pe val și după, în marele jaf post-comunist. Un penibil.

seducătoare

Ingrată treabă să fii fetișcană. Încă înainte să fie cu adevărat cu piciorușele pe pămînt, încearcă nepoftiții să-i le întredeschidă, să-i intre nu doar cu bocancii-n suflet. Nimeni nu mai ține cont că e și ea doar un om. Odată ajunsă femeie, jocul e mult mai interesant. Răzbunarea pe masculi ia forme profitabile, ba chiar și cu valențe cultural- sportiv- educative. Bine, mai sînt și din alea care fiind urîte, proaste, rele și grase, simt pe pielea lor ce înseamnă să fii bărbat, și să-ți iei numa flit.

nunți

Întotdeauna cei care se dau oripilați de grotescul nunților sînt cei privilegiați, dubioșii care au ceva avere făcută de alții. Pentru omul de rînd ospățul e un liant social, un stimul de generozitate și de solidaritate, prilej de a uita rutina, plictisul sau corvoadele săptămînii de muncă fără chef, ba de a-și face și provizii de bîrfe noi. Pentru mine e mai ales o îmbogățire a arhivei mele de sute de mii de poze cu romanul colectiv în care m-am trezit ca personaj secundar ori doar ca figurant.

ratare

Mintenaș începe școala și dascălii jubilează că încă mai au o pită ușoară, că școala online nu i-a trimis la căpșuni. Păcat. Ar fi învățat geografie, limbi străine și smerenie de sezonier la alții acasă. Adică exact ceea ce ar fi trebuit să predea.

literare

E aproape imposibil ca cineva să scrie bine, adică să aibă talent la scris, în plus să aibă și ce transmite. De aia avem o droaie de scriitori care au talent doar la nerușinarea de a nu se opri din pisălogeala lor pînă nu adună de un volum, plin de litere, cuvinte, propoziții, paragrafe, pagini, capitole ce pot fi rezumate într-un singur cuvînt: gunoi. Aici se includ și jurnaliștii. Pe de altă parte, fără ăștia, nimeni nu și-ar da seama cînd cineva le leagă bine și are ceva de spus. Ce vroiam să vă spun e să-mi faceți semn cînd dați de vreun român care scrie bine, fără să intoxice sau să vorbească în gol.

reproș

Cînd partenera/ partenerul începe să-ți bage de vină, să nu mai tolereze ceea ce pînă atunci nu prezenta nici o problemă, asta e semn de ruptură definitivă, ireparabilă. E cazul să te gîndești să-ți dai jos sacii din căruța ei/lui cît mai curînd și mai fără alte pagube colaterale. Ar fi pură pierdere de vreme orice dezvinovățire, explicație, justificare sau promisiune de schimbare. Lumea e suprapopulată și se găsește oricînd altcineva pe aceeași lungime de undă. Iar, dacă nu, singurătatea e un deliciu în comparație cu înhăitarea cu cine nu mai trebuie. Ca să nu mai zic de viața de apoi, cînd o să dai în rai numai de suflete pereche, de care o să te bucuri pe îndelete timp de o eternitate, două, ori chiar trei. Nu te agăța de nimicuri.

valul 4

Iar începe circul, valul 4, cu marea farsă a măștii și a restricțiilor de număr de persoane, de deplasări, de locații, de evenimente. Un singur lucru am învățat bun din prosteala asta de doi ani: evidențierea proștilor. Covidul și frica a trădat imbecilitatea nativă și irecuperabilă a oricăruia, oricît de bine ar fi disimulat-o sub un strat gros de educație, spirit civic, legalitate sau altruism. La fel cu ăia care cumpără orice prostie la modă, mascînd faptul de a fi luați de fraieri cu pretinsul privilegiu de a avea putere de cumpărare.

ereditare

Cea mai bună dovadă că bunătatea omului e majoritar moștenită, adică transmisă genetic, neputînd fi educabilă, e faptul că, deși ne merge tot mai bine, sîntem tot mai răi, mai lacomi și mai zgîrciți, cum ne erau și congenital părinții.

postură

Frumoasele, cînd pozează, niciuna nu stă natural, ba-și flexează un genunchi în semiprofil, ba-și ridică călcîiul, ba-și sug burta, ba-și înfoaie pieptul, și își înclină sau sucesc capul, cum nici un bărbat n-ar fi în stare. La ce folosește falsitatea asta? Bine, nici urîtele nu -s mai prejos.

baftă

Există femei care nu merită nimic. Cele care au tras lozul cel mare la loteria existențială, dar îi dau foc, în loc să-l folosească, sau măcar să-l dea altcuiva. De pildă cele drăguțe la față, care se îngrașă.

zi de naștere

deseară mă retrag în munți, pînă trece ziua mea, ca să nu dau de beut. Asta înseamnă să fii ecologist, anti-consumerist. Dacă mi-ați pregătit vreo urare surpriză, nu vă mai obosiți , că n-o să am nici semnal. Eventual cadorisiți-mi clona, că are gustul vanei vanități .

15 septembrie

S-o umflat orezu-n mine, cînd văzui cîți mă gratulară de ziua mea. Acu-s fălos ca un falus. Ocazie cu care îi elucidai și etimologia. Ce să zic, mersi tuturor. M-ați făcut să mă simt pe pula mea.

longevitate

Casa cu copii e binecuvîntată, cea fără e mai longevivă. Am optat pentru sănătate și viață lungă, nereproducîndu-ne obligăm genele să spere pînă în ultimul ceas că se vor propaga, astfel fiind nevoite să ne țină cît mai mult sănătoși și în viață la parametri maximi. De aia se zice că speranța moare ultima.

nupțiale

De ce or insista fotografii și cameramanii pe pantofii, butonii, cravata, ceasul, parfumul, sacoul, etc și alte accesorii banale ale mirelui ori ale miresei sau chiar lansînd evenimentul cu ele? Nu se mai găsesc țigăneli? Or devenit o raritate? Ca să nu mai vorbim cu de farsa aia previzibilă și complet fumată cu tortul cel mai adesea indigest și toxic sau cu răpitul miresei. Acu tre să te abții de la dulce, că e peste tot, iar mireasa altuia chiar nu o vrea nimeni, nici plătit, că de aia o fost nevoită să se mulțumească și ea cu ultimul de pe lista ei de prinți de o noapte.

femei lipsă

Problema în România profundă, adică în cea rurală, e că nu mai îs destule muieri. De aia și continuă exodul spre Vest, deși viața e tot mai ușoară, iar banii-s tot mai mulți și la noi. Bărbații-s puși pe făcut bani ca să pună laba pe femei. N-o să pună gheara pe ele nici în Occident, dar măcar acolo au un alt stimul să se afirme să-și folosească setările din fabrică la maxim: plecatul de la zero, integrarea, Bine în orașele mari merge cu siteurile de matrimoniale ori de agățat, gen Tinder, de unde mi-am luat și eu nevastă. Doar că și acolo tre să ai fler ori stomac să treci peste prădătorii sexuali, mitomane , nebune, depresive , isterice, care își ascund prăjeala extrem de bine. Ceea ce e oricum parfum , pe lîngă emigrare.

șovinism

Într-o comunitate nu e niciodată explicat clar, detaliat, ceea ce e esențial, important, inevitabil și de durată în relațiile dintre oameni. Subiect tabu, alegere inconștientă, instinctuală. De aia îs amuzanți, tonici si par naivi vizitatorii ori nou-veniții, fiindcă. neavînd acces în profunzime la spiritul locului și al localnicilor, le acordă din oficiu o prezumpție de nevinovăție și de bune intenții, complet inexistente. Mîndria de a fi membru al unei comunități e pură imbecilitate.

mărinimie

Altruismul s-a dezvoltat la animalul uman în cadrul familiei. Cu cît erau mai puțin egoiști membrii familiei între ei, cu atît erau mai ai dracu cu restul lumii. Îmi pusesem casa și grădina la dispoziția lumii, tocmai pentru că familia îmi călcase pe cap. Așa că, dacă vreți să aveți copii generoși, pișați-vă pe ei. Așa mai beneficiem și noi de ceva bun de pe urma voastră.

zi de naștere

Nu mi-am ținut ziua niciodată, deși adunam anual sute de urări. Dar am beneficiat că și-a ținut-o geamănul meu. Era distractiv cum prietenii comuni îi dădeau plic sau cadouri numai lui, dovada că stomacul face mai mult decît omul. Chiar si prima mea iubită a comis-o și i-am atras atenția la mișto, iar a doua zi m-a căutat și pe mine cu un plic. Dovada că iubirea nu piere niciodată, doar se transformă în prioritate pentru altul.

tulburări

Mă trag dintr-o mamă bipolară, ca să nu zic psihopată, și un tată rigid și avar. Nu era chiar din triburile migratorilor avari, doar un pic avariat la mansardă de nevastă-sa, care îi dăduse un vaccin prea tare pentru a-l poteja eventual de altele mai fucked up. Am prins și eu ceva prăjite, dar se pare că doza altoită a genitorilor dă protecție urmașilor. Așa că partea bună, dacă o mușcați mai tare, e că dă imunitate bunicică măcar progeniturilor voastre. Trăiască zbieretele în care ne-am născut!

notificări

Propun facebookului o idee gratis: să înlocuiască în notificări ”persoană” cu „personaj”. Așa ar simți toată lumea că n-a trăit degeaba. Nu doar nesimțiții.

lucruri slabe

A doua cea mai veche meserie din lume e cea de mafiot. La femei se combină cu prima – prostituția, extorcarea, taxa de protecție devenind taxa de erecție.

matrimoniale

Mi-am cunoscut nevasta pe Tinder. Nu-s de acord cu mărcile afișate pe țoale, semn de retard mintal, dar inscipționatele cu Tinder le-aș purta, că-s foarte mulțumit de marfă.

frică

Un singur moment de panică am avut într-o viață: eram falit prin munți, și nu-mi mai găseam aparatul foto foarte scump împrumutat de la un amic, drept urmare crezusem că mi-a fost furat. Deci la o alarmă falsă. De atunci identific orice formă de frică sau de panică cu alarmele false. Și nu m-am mai înșelat niciodată.

programa

Acu trebuie să aducă hîrtie de la doctor copiii ca să fie admiși la ora de sport. Pe vremea mea nici nu se intra la ore fără gimnastica de înviorare cu toată școala. Disciplinarea prin educație fizică e indiciu sigur peste tot în lume că s-a instaurat o dictatură.

amor

Întotdeauna m-am întrebat dacă bărbații frumoși, care-s cuplați cu obeze sau cu babe, o fac pentru beneficii materiale sau chiar au un fetiș cu monștri. Cert e că o erecție nu poate fi mimată. Deci trebuie să fie dragoste.

hominizi

Ca să fie considerată de succes evolutiv o specie trebuie să fie numeroasă, adaptabilă și cu un cît mai mare număr de încrengături,, variațiuni și diversitate genetică în cadrul ei și ale rubedeniilor acesteia. Din neamul nostru hominid a mai rămas doar Homo Sapiens, ultimul căruia o i să pună cruce după
†Homo erectus
†Homo floresiensis
†Homo habilis
†Homo heidelbergensis
†Homo naledi
†Homo neanderthalensis
Deci, vrăjeala, cum c-am fi campionii celor 4 milioane de ani de evoluție, e contrazisă flagrant de singularitatea noastră genealogică, cea mai evidentă dovadă că sîntem luzări.

look

Cum recunoști un bărbat complexat, narcisist și retard? După părul lung, sau prins în coadă. Pe femeia similară o recunoști după gheare.

represalii

După ce ai avut nevoie de cineva considerat apropiat, care, ori ți – a întors spatele, ori a luat și pielea de pe tine, senzația aia, atunci cînd în mod nesperat și neașteptat se întoarce roata: unii fac pe mărinimoșii, făcînd uitat afrontul sau dezamăgirea, alții devin mai neiertatori, ori mai răzbunători, decît un urs scăpat din laț. Tu însă calculezi ce-ți mai poate pica de la respectiva persoană, sau care-s riscurile, dacă l-ai călca pe cap.

golănisme

Șmecheria și șmecherii ne sînt un alt brand de țară. Adică ideea că poți trăi bine, doar dacă ți-ai găsit fraierii, ori fraierul (opțiunea mai naivă, preponderent feminină). De unde și gradul cel mai scăzut din lume de coeziune, cooperare, asociere. Nici măcar în dictatură nu existase solidaritatea sclavilor pe plantația comunistă, doi din trei fiind turnători. Nici acum nu există o delimitare clară între țepari și țepuiți, ultimii fiind doar alți trișori, cărora li s-a luat-o înainte. De unde și preaplinul de bîrfă, singura formă de informare și de informație mai adevărată.

reanimare

Primăriile preconizează oferirea caselor abandonate de pe sate, după modelul Italiei și al Spaniei, ce le-au dat străinilor pentru un euro, ca să-și repopuleze ruralul. Aci în Țara Hațegului, numa eu știu vreo cîteva zeci de părăseli, ce s-ar preta la revitalizarea cu alte talente, de cît mai departe. E drept că-n unele se mai pitește cîte un boșorog uitat de neamuri și de prieteni, dar ăla poate fi licitat la pachet de la un euro în jos. Bonus, moka vreo nepoată de a lui la o însămînțare cu stranierul, care să mai reîmprospăteze și stocul de corcituri locale.

susceptibilitate

Bolnavii îs îngrozitor de sugestionabili, impresionabili, receptivi la orice s-ar pretinde că le îmbunătățește starea. De aia nici un doctor, oricît de prost pregătit sau din naștere, n-o să dea faliment. Unuia care suferă poți să-i vinzi orice: și untură de bursuc sovietic sfințită de țar, dacă-i sugerezi că are șanse să-l aline. Boala și escrocheria sînt nedespărțite, ca surorile gemene.

descoperiri revoluționare

Se știe că toți părinții își consideră boracii geniali , mai ales după vîrsta de 4-5 ani pînă la adolescență, cînd genialii devin cam insuportabil de ciufuți și de îndărătnici. Intervalul ăsta de timp coincide cu maximul de plasticitate neuronală, adică de ușurință în învățare, de memorare și de adaptare la nou. Ulterior ușurința asta scade treptat pînă la bătrînețe ajungînd la demență senilă sau la Alzheimer. Tocmai s-a descoperit cum să se reactiveze rețelele de cartilagii perineuronale pe șoarecii bătrîni și demenți, ca să le dea iar mintea flexibilă din tinerețe. Nici boșorogii n-o să mai fie ce au fost. Sau tocmai c-o să fie!

rutiere

Săptămîna viitoare se asfaltează joncțiunea între comunele Sălașu de Sus și Rîu de Mori, prin Nucșoara și prin Șibișel, peste rîul cu același nume. E cea mai de impact infrastructură turistică, pe care imbecilii puși pe căpătuială prin furt din administrația locală pe care-i știm cu toții au tergiversat-o timp de 30 de ani, de data asta doar din prostie. Astfel conectează direct cele mai pitorești văi de ape curgătoare și de acces în Retezat, fără a mai ocoli zeci de kilometri prin Hațeg. Terenurile din jur cu valoare imobiliară actuală de 5 euro/m ² vor sări la dublu. Așa că fetelor, luați-vă cu băștinașii, sau țineți de ei!

corciri lingvistice

Se oripilează unii arogant, cum că diasporenii colorează comunicarea cu termenii țării de adopție. Orice limbă e irelevantă, un moft. Cu cît mai amestecată sau mai neclară, cu atît mai bine. Omoară plictisul inerent oricărei conversații. Atașamentul lingvistic, ca și patriotismul, sînt doar fațete ale aceleiași monede, cea de pură imbecilitate.

zăpușeală

În sfîrșit o săptămînă întreagă de caniculă. Pînă și aci, în Subcarpați, la poale de Retezat, unii săteni se refugiază exasperați sub parasolare sau în filigorii. Fala i-o pus să-și betoneze sau să-și paveleze curtea, care acum îi radiază ca un reactor deschis la Cernobîl. Pentru un petec de umbră ori de răcoare trebuie să se ascundă și mai departe de casă, în fundul grădinii, dar acolo miroase prea urît rahatul nepresărat cu rumeguș din budă. Lac de sudoare, ar decoperta transpirații ocolul, să-l înfingă cu niște pomi salvatori, dar îi trec și mai abitir nădușelile, la gîndul cît i-a ars și îi va arde manopera și materialele, bașca groaza de trăznetul ce va fi adus de copacul lîngă casă, de parcă nu-i evident, că și pe ei i-a trăznit de mult, chiar dacă -s încă feriți de umbra prapurilor.

outdoors

De cînd cu carantinarea forţată la domiciiliu, nu-și mai dau fiţoşii check-in între pereți, fie ei și de multe stele. Acu se selfiază numai pe fundal cu apă sau cu verdeață. Așa că ține-i închiși cu forța -n casă pe copii, dacă vrei să prindă gustul naturii. Consătenii mei, care-s la cîteva minute de munte, n-au mai călcat pe el de peste 20 de ani. Fiindcă părinții îi lăsaseră neinspirat pe afară.

ciuperci

Vara se scumpește exoderilul, odată cu redeschiderea sezonului sandalelor cu ciorapi. Ciorapii-s dovada că n-are nici un efect.

sărbătoare

Mîine-i mare sărbătoare: sfinții pulii Petru și Pavel. Îmi plac halucinațiile astea creștine din timpul săptămînii de lucru, că-i opresc pe unii din roboteală, îi fac astfel mult mai disponibili, ba chiar mai buni, nădăjduind să prindă un locușor nu prea garantat în rai. N-am avut gene de la părinți cu frică de domnulzeu: babacu fiind prea redus mintal, ca să priceapă scornelile uneori abstracte, alteori fără utilitate imediată din Biblie, iar babaca era prea deșteaptă și prea psihopată ca să fi luat în serios gogomăniile creștinești. Așadar n-am nici un merit personal în a fi complet impermeabil la credințe, ba chiar alergic la orice nu poate fi testat, verificat și demontat. Spiritualitatea a ajuns o muscă prea minoră acum, ca să mai tragem cu tunul după ea. Bîzîie uneori și amuzant și enervant, dar nu se merită muniția irosită.

animații

Păcat că nu mai au loc animațiile franțujilor cu copii și adolescenții din Țara Hațegului. Întotdeauna se lăsa cu idile între franțuji și localnici. Animatoarele franțuște – paranteză: în Franța nu au sensul de curviștine penale ca la noi, deși unele-s la fel de perverse – aveau un fetiș cu romii – altă paranteză: îs nevoit să folosesc termenul ăsta, ce se pretinde a fi neîncărcat de rasism, spre deosebire de celălalt mai uzual, de parcă n-ar fi tot ăia, ca să nu-mi suspende contul iar facebooku. Asta pentru că cinematografia îi prezentase pe minoritarii noștri drept nomazi, iubitori de libertate și nu de euroi, pasionali și neînfricați saltimbanci și beargrilși. Botanistele franțuște care o căutau cu lumînarea pe la șatra lor și-o luau de nu-și mai reveneau la realitate. Pentru că meritau.

desert post mortem

În rai ne așteaptă rîuri de lapte și miere. Majoritatea populației trecută de 30 de ani are însă intoleranță la lactoză, iar după 60 se cam abonează și la un diabet. Iar sufletele parcă nu cer de mîncare, doar trupurile. Cineva să reîmprospăteze scornelile antice ale religiei cu știința contemporană, că se confundă paradisul cu iadul.

promițătoare

Dorințele-s infinite. Cum le satisfaci, cum apar altele. Dar mai bine să nu satisfaci niciuna, zic ațîțătoarele care se vor astfel etern dorite, fără să se mai obosească cu etapa următoare de a stîrni altele. Arată-mi un mascul răbdător,perseverent, și-ți arăt un prost.

electricitate atmosferică

Afară acu-i festivalul luminilor nocturne de fulgere. Blițuie în draci. Mi-aș fi pus paratrăznet pe casă, dacă nu mi-aș fi amintit că nu trăzneștete de două ori în același loc, și că pe mine m-o trăznit de mult.

amicale

Tot mai cîrcotaș, susceptibil, nespontan, calculînd orice, semn că i-ai trecut din tabăra prietenilor în cea a ostilității cordiale. Cordială pentru că încă mai întrezărește posibilități de a se folosi de tine. Cum fac muierile proaste, cît și cele inteligente, sau orice om normal pe plan profesional. Deci fă-ți un real serviciu și ia-i semnalele contradictorii drept declarație de război, și nu-ți mai bate capul cu motivele, că nu-i nevoie de ele.

4 iulie

Mintenaș vine ziua Americii, ce mereu m-aduce aminte de motivaționalul film „Născut pe 4 iulie”. Dacă ăla fără picioare și-a găsit rostul, pasiunea și fericire, apăi noi cu toate 4 membrele, ca să nu zic toate 5. De pe o zi pe alta mă aștept să scoată hollywoodu un motivațional cu unul și fără cap, tipic american. Dar stai…parcă îl avură.

uzura psihică

Alt semn că urmează să ajungem din urmă sau să intrăm în lumea bună e că încep să ne facă diasporenii depresie, încep să cedeze psihic înainte de a o face și fizic, nu că mentalul ar fi fost vreodată disociat de trup. Din ce în ce mai mulți se întorc prăjiți la iarba verde de acasă. Învățați cu aia uscată occidentală, dau și în sevraj, și nici rețetă compensată de antidepresive nu mai au, nici nu cer, să nu se afle, să se facă cumva de comédie, că din zmeii care speriaseră Vestul ajunseră buni de asistență medicală. Ne-au ținut economia, e vremea să-i ținem și noi.

fără frecvență

La cîte cursuri universitare am ascultat meșterind prin ogradă, pot pretinde că am mai multe facultăți, deși unii mi le pun la îndoială și pe cele de bază, mintale.

porți

Verde – culoarea majoritară a porților din sat. Se confundă cu peisajul. Și ale mele-s tot verzi, ca să nu se observe că-s de acum mereu închise. Le mai deschid cînd veniți în priveghi.

stalkeri

Dă-i „vezi tot” la „sugestii de prieteni” și o să vezi cine îți vizitează recent profilul. Curiozitatea lor în ce te privește merită răsplătită, asa că adaugă – i, și pentru că rar mai vezi proști să se intereseze de tine.

aromatice

După cosit, menta trece la tocat, apoi la uscat, apoi la combinat cu roinița și cimbrișorul care au trecut deja prin aceleași faze. La cît îs de delicat, am rupt coasa, dar o reciclai în machetă tocătoare. Un ceai bun cere sacrificii. Pot s-o frec după, că nevasta nu mă toacă.

fapt împlinit

Toți cunoaștem distruși care fac copii ca să pară funcționali. Copiii lor nu i-ar fi ales niciodată drept părinți, dacă i-ar fi întrebat handicapatul ăla de sus, dar na, n-au avut de ales.

adulter

Cuplu vechi. El a iubit-o odată, ea pe el niciodată. El o înșală odată. Ea îi face viața iad, pretinzînd că e rănită în amor. Amor propriu.

manuali

Pe cînd aram ajustor în industria aeronautică franceză, mi-am dat seama că e totuna cu a fi dentist, doar la scară mai mare. Aveam banc de lucru în loc de scaun, în rest toate sculele la mînă: freze, aspiratoare, suflătoare, polizoare, sfredele. Doar anestezie nu făceam, iar dinții erau piesele din titan, inox și dur-aluminiu. Orice muncitor manual e frate cu stomatologul, diferența e că dințarul ia minim 150 lei pe oră. Proletari din toate țările, creșteți prețul!

omiteri

Cea mai utilizată formă de a minți e cea prin omisiune. E și cea mai frecventă formă de manipulare. Cel care vrea ceva vorbește despre altceva, ba chiar inversează rolurile cu interlocutorul. Asta îl și dă de gol, că se crede mai deștept decît oricine.

credință

Credincioșii pretind că oamenii ar face numai nelegiuiri, dacă s-ar afla că nu există Dumnezeu, căci totul ar fi permis fără pedeapsa divină sau cea drăcească. Noroc că nu se prea află nici procentul din condamnați care-s credincioși, adică 99%.

exod rural

Orășenii cu capital se gîndesc și mai serios grație pandemiei să cumpere o casă cu grădină la țară, pe coclaurile care li se păreau atît de minunate pe cînd făceau pe turiștii. Vor fi făcînd apoi pe noii rurali, și vor încerca să se integreze peste vară în rezidența sătească, și în noua comunitate ce le va transforma ambianța idilică în iad și-n casă de nebuni. După cîțiva ani, consternați ori scîrbiți, vor vinde tot, altor citadini naivi și optimiști, care la rîndul lor vor albi de nervi și de resentimente față de băștinași. Și tot așa pînă cînd pleașca imobiliară rurală va deveni exorbitantă și va inhiba dorințele apartamentacilor de aer curat, de natură, de spații largi și de viață simplă. Îi așteptăm cu nerăbdare și cu venin proaspăt și la Sălașu de Sus și-n Țara Hațegului. Le va fi, dacă nu o aventură, atunci o experiență cu adevărat de neuitat.

reciprocitate

Problema cînd te atașezi de locuri e ca și cu oamenii: s-ar putea să nu fi fost, sau să nu mai fie reciproc. Măcar în București ostilitatea e garantată și pe față. De aia n-ai cum să fii dezamăgit ulterior, doar plăcut surprins.

omenie

Omul e o bestie sadică, violentă și imprevizibilă la orice vîrstă. Inocența copilăriei e un mit, fiind doar o percepție a celor cu nevoi speciale.

diabolizare

Orice bărbat care-și cunoaște femeia știe că aceasta are o latură a personalității mai sumbră, diabolică, machiavelică. Și majoritatea se tem de acea parte a caracterului ei. Ăia nu-s bărbați, ci păpuși ai căror sforari sînt ele.

mușcă

A insulta e terapeutic. Nu te ofensa cînd te jignește cineva. Fii mărinimos și dă-i o șansă să se vindece. Astfel, în curînd o să-i iei locul.

1 iunie

De ziua copilului, toți egocentricii și toate narcisistele, toți ofiliții, conformiști, lași și mincinoși crezură că e despre ei, îmbătrîniții prematur și postară un căcat siropos sau nostalgic, de la ultimul nime-n drum, la președintele țării, un neamț hoț.

dramatizare

Mulți se mai dau traumatizați din copilărie. Cine a avut și un singur apropiat, părinte, sau frate sau orice altă persoană normală alături, ăla nu are nici pe dracu. Miorlăiala asta cu abuzul suferit e doar ca să mascheze alte neputințe, alte pofte și alte lașități. Că de, victimele-s întotdeauna de compătimit, nu -s de vină niciodată, și nici călăi din cînd în cînd.

balcanisme

A fi șmecher e la mare valoare. Adică să păcălești pe cineva. N-are importanță dacă e mai deștept ori mai prost decît tine, important e să-l produci de ceva, sau măcar să iei mai mult de pe el , decît ia el de pe tine. Problema e că toți românii-s șefii la șmecherie, nu se iartă nici în familie, între prieteni, între cunoscuți sau între necunoscuți. De aia e România țara cu cel mai scăzut nivel de cooperare socială din Europa. Recunosc că pînă și mie, nefiind șmecher, mi-e greu să mă asociez cu careva, pe orice plan ar fi. Și asta nu-i tot o șmecherie.

intemperii

Se vaită lumea că e frig afară. Păi ce caută afară? Și de ce stă nemișcată și dezbrăcată? Te smiorcăi cînd nu mai ai soluții. Păi adineauri ieșirăm din iarnă. Și o să mai vină una.

taxare facebook

După cum evoluează rețeaua asta socială, mai are un pic și trece pe acces la contul personal doar pe bani. Și nu total, ci restricționat în funcție de suma cere ți-o permiți. Cum au făcut și cu couchsurfing. În sfîrșit narcisismul va fi taxat. În cazul meu e prea tîrziu, mă mai vindecă popa.

explicarea evidenței

Să explici o idee / un concept e o formă de compromis ce frizează prostituția cerebrală. Pentru asta e nevoie de un anumit tip de imbecili, care să nu se simtă înjosiți intelectual: dascălii, trainerii, terapeuții, liderii.

meteo turism

Turiștii stau acasă, că-i mint meteorologii copy -paste că e vreme proastă și foarte proastă de două săptămîni, cînd de fapt e vreme bună 99% din timp. Toată lumea a devenit extrem de meteo sensibilă, deși acu oricine își poate permite haine adecvate. Prognozarii ăștia de doi lei omoară turismul mai abitir decît covidul. Odihnească-se în pace!

ruralitate urbannizată

Home office și tele-muncă. Cam ăsta-i viitorul satelor cochete de munte cu fibră optică. Acu-s mortărie. Ulițe goale, cimitire pline. Înainte erau de țărani navetiști, lacomi să tragă foloase și de la banda rulantă. Pensionați, trag să moară, dar nu înainte de a trage și-n piept vreun investitor strategic de la oraș, cu nervii varză. Pleașcă curată pandemia, că-și găsiră pretext să dubleze prețurile la case și terenuri. Totuși nu se grăbește nimeni să le cumpere pămîntul, ce o să-i înghită și mai lacom, nefăcînd mofturi nici la îngrășămîntul uman de proastă calitate.

adrenaline groupies

Există o (de)clasă de zîne care se dau în vînt după munțomani, salvamontiști, alpiniști, parapantiști, cățărători, rangeri, etc. , aidoma acelora care se udă la celebrități, la cîntăreți, la actori, la scriitori, adică impresionabilele sugace la faima altora, aka the groupies. Din păcate nu-s pe cale de dispariție, ci tot mai multe, ca și neisprăviții pe care-i amușină, și care asfel încep să se creadă legende. Partea bună e că legendele nu prea mor în pat, pe care-l folosesc doar ca să-și propage imbecilitatea cu alesele pe măsură.

tipologie

există trei feluri de oameni:
1. atașați de locuri
2. atașați de oameni
3. atașați și de locuri și de oameni.
Liberi îs cei neatașați nici de oameni, nici de locuri.

ghinion

Suferințele sau traumele îndurate nu-l fac pe om mai bun, ci mult mai al dracu, mai aspru cu cei slabi, și mai blînd cu cei puternici. Cum fac și femeile de doi lei, chiar și fără să fi suferit de nimic.

manoperă

Munca umană, chiar și cea necalificată, va deveni atît de scumpă, încît cu 10 ore de muncă pe săptămînă se va putea trăi decent. Adică 2 ore/zi. Chiar și atunci se vor găsi workaholici care să le facă pe toate 10 într-o zi ca să beneficieze de weekendul de 6 zile.

prevenție

„Aceste imagini vă pot afecta emoțional” – e cel mai des întîlnit avertisment, atunci cînd urmează doar niște banale scene de interacțiune umană mai leșinată sau mai intensă. Cine poate fi afectat emoțional de niște înregistrări era oricum afectat deja la setările din fabrică. Curios, că pînă acum cîțiva ani, nici dracu nu încerca să te protejeze de vreo știre. Cea mai bună protecție fiind să n-o fi dat. Astfel educați, pînă și violatorii își vor preveni probabil victimele, că ceea ce va urma le-ar putea afecta emoțional.

ego

Ești convins că ești om bun și deștept, cum crede fiecare despre el-însuși. Fiindcă tot timpul găsești pe unul îngrozitor mai rău și cu mult mai prost decît tine. Bine, ai și modele de bunătate, de demnitate și de sacrificiu de sine în favoarea altora, în speță a ta: bunicii, mama, tata, etc. Deși, dacă i-ai întreba pe cei care-ți cunosc cu adevărat rudele dragi, ai fi surprins să descoperi ce oameni de nimic au fost cam toată viața, evoluînd spre mult mai rău. Și tu ești rodul degenerării lor și garanția continuității acesteia.

tik tok

Deschid TikTok-ul și nu tre să caut sau să aleg nimic. Mi le servește preparatele aplicația direct calde. E ca o radiografie a mentalului colectiv la zi: femei emancipate, fără tabuuri, fără complexe, vorbind pe șleau, inocent sau vulgar, ori folosind orice tertip sexual, fizionomic, verbal, ca să seducă publicul necunoscut. Bărbații-s meșteri, sau miștocari, făcînd paradă de bani, de gadgeturi, de scule, mașini, utilaje, sau de vreo revelație cu privire la vreun eveniment, tot în vederea impresionării necunoscuților, indiferent de sex, Și asta la nivel planetar, nu doar mioritic, unde-i natural făloșenia soră bună cu prostia. Am învins în sfîrșit bibliotecile și plictisul! Aici bula intelectuală nu mai există.

ambalaj

Tinerii-s ca roșiile de import iarna, care n-au cunoscut pămîntul, nici soarele, ploile sau vîntul, doar perfuzia de chimicale. Strălucesc de bine hrăniți și de bine îmbrăcați ce-s, pînă cînd cască gura sau îs puși la treabă. Spre deosebire de roșiile alea care n-au nici un gust, ăștia își lasă unul foarte pregnant, numa că amar. Dacă ești de acord cu mine, înseamnă c-ai îmbătrînit și pe dinăuntru iremediabil.

groupie

O știi și tu pe aia din listă care șeruiește chestii deștepte, umor fin, sarcasm, paradoxuri, citate sau meme-uri anti-sistem, avangardisme, vegetarianisme, ecologisme, lgbt-isme, clasicisme, filozofii minimaliste, înțelepciune, iubire, bunătate, sau justițiarisme, spirit civic, altruism, recunoștință și respect pentru valori!? Cunosc cîteva dudui din astea personal. Ferească sfîntul să le descoperi și-n viața reală! Vomiți instantaneu, dacă mai înainte ai pus botul la imaginea lor de pe facebook.

friend zoned

Odată cuplat, crezusem că că o să îmi crească și numărul de amice, dată fiind predilecția femeilor de a te băga mai degrabă în friend zone decît în pat. Cînd colo, unele chiar au ridicat două degete, cum că acum ar fi dispuse să dea și mult rîvnita pizdă. Știi și tu genul, ălea care te împrumută cu bani dacă ești miliardar, dar nu ți-ar da un măr, dacă ești mort de foame.

țeapă

Omul te minte de trăznește fie pentru că te percepe ca bun de muls, ca fiind mai prost decît el, sau ca fiind concurent, fie pentru că crede că nu ești în stare să te răzbuni, inofensiv. La înșelătorie intră și complimentele, lingușelile și alte forme de escrocherie emoțională sau sentimentală, cel mai frecvente fiind omisiunile sau promisiunile vagi. Ăștia care nu prea recurg la gogoși și la amăgiri nu o fac din bunătate sau din tărie de caracter, ci din pur calcul al eventualelor represalii, nefiind prea cacealmiști , nici prea duși la biserică sau deloc înclinați spre a întoarce și obrazul celălalt, proiectează pe ceilalți disponibilitatea proprie la răfuieli, și preferă să nu se joace cu focul, dacă miza nu e pe măsură. Nu doar lauda de sine nu miroase a bine, ci și a-ți lăuda semenii.

a rade de sub nas

Cică ar fi semn de lipsă de afecțiune, dacă mănînci repede, ca un hămesit. Deși am afecțiune din plin, de anul trecut, eu tot așa halesc, de parcă se bat turcii la gura mea. Și de ăia care pășesc repede se zice că trăiesc mult. O să vă spun după ce mor, dacă e tot un mit.

competența atracției

Cînd ești frumoasă, toți bărbații te vor la o tură. Înveți cu timpul să te vinzi cît mai scump. Problema cu a te vinde e că te face automat o marfă, chiar dacă nu ieftină. Cele care-și confundă potențialul fizic cu cel intelectual încep chiar să dea și lecții, de unde și epidemia de infecții tip coaching, training, counseling, preponderent feminine, bazate pe aspectul fizic al celei ce debitează prostiile inerente ale celui care are ceva de vînzare. Fir-ai a dracului!

vulgarizare

După ce revăzui ceea ce scriam în anii trecuți , îmi dau seama că ar fi trebuit să fiu mai explicit, să detaliez ceea ce vreau să spun, ca să trec și proba „idiot proof”. Dacă scrii numai pentru deștepți, e ca și cum n-ai scrie. De azi înainte mă adresez doar proștilor.

cenzură

De cînd mă blochează facebooku frecvent, îmi dădui seama că pot să trăiesc foarte bine și fără el, și fără tine. Deci n-are rost să mă cenzurez virtualicește, din moment ce nu o fac nici live, față în față. Am mai realizat și că-i inspir pe mulți, care nu catadicsesc nici măcar s-o recunoască, ba mă mai și raportează, ori îmi dau unfriend, deși continuă să mă urmărească. Deci business as usual, nimic nou. Ideea e că nu-s dependent nici relațional, nici financiar de rețeaua asta. N-are decît să se ducă dracului, că pe calea asta a și luat-o. Ne- om vedea cînd ne întîlnim.

matrimoniale

Nu sînteți cu adevărat într-o relație de durată pînă nu mergeți împreună la o nuntă. Apoi la a voastră. Anul ăsta o însoțesc la ospățul prietenilor ei. Apoi trebuie să hotărîm pe cine luăm nași.

dependență de trecut

Există locuri ale copilăriei la care nu se mai întoarce nici dracu. Odată plecați fiind buni plecați. Nu mă număr printre ei, și văd că Țara Hațegului are același efect asupra majorității foștilor ei copii. Nu ține de frumusețea locurilor, ci de intensitatea și autenticitatea trăirilor în interacțiunile din trecut, fie ele cît de rele. Probabil că între ticăloșii sinceri, asumați și cei de bună-credință prefăcuți, primii sunt mereu mai frecventabili.

reuniuni de clasă

Mintenaș o să avem întîlnirea de 30 de ani de la gătarea liceului. Cu cît foștii optimiști, naivi, nevinovați liceeni au devenit mai lipsiți de scrupule, mai văduviți de idealuri , mai proști, mai încuiați și mai ticăloși, cu atît mai mult țin și mai morțis să se revadă cu colegii și cu profii. Mai demult credeam că se reunesc pentru a se umfla în pene cu vreo realizare materială sau vreo poziție socială obținută dubios de peste rînd. Fals. Mulți dintre ei au și parvenit , însă au și falimentat între timp, dar tot nu se lasă. Vor ca măcar imaginea de sine, de om bun ca-n tinerețe, să și-o mai salveze de șapa de minciuni beton și de autoamăgire în care s-au cimentat. Iar foștii colegi ori dascăli constituie pleașca le ar putea-o reconfirma ori resuscita. Pe unii îi vor podidi chiar și lacrimile, dacă nu, măcar emoțiile, rememorînd din nou scheletul fostei lor cumsecădenii, al cărui parfum nu-i mai poate trăzni, doar pentru că n-a mai rămas nimic pe oase. Misiunea se soldează de fiecare dată cu mîngîierea egourilor șifonate, călcate ca la carte de eternul și nestăvilitul tăvălug și rulou compresor al educației: minciuna gogonată. Gaudeamus igitur!

banana

Banano, ce-ai fost, și ce-ai ajuns! Din deschizătoare de porți, trufanda, vis al copilăriei, unguent al rotițelor birocrației, onorariu pentru doctori, directori și colonei, acu te înnegrești în galantare și ești mai ieftină decît ultimul măr sau decît o sugătoare de pulă, cu care te și confunzi. Ce inspirat am fost să nu-mi plantez bananieri, ci meri, aci la poale de Retezat.

fraternitate

Rivalitățile mai meschine sau mai dramatice dintre frați, surori sînt înnăscute, deci biologice, nu dobîndite. Există chiar și atunci cînd alte progenituri sînt încă nenăscute, figurînd doar ca o potențială amenințare pentru titularul părinților, întîiul născut, în caz că se produce ireparabilul altei sarcini, accidentale sau voite. Monopolul ar ucide concurențialul, dacă ar putea, și viceversa. Copiii nu ies nici mai buni, nici mai răi fiindcă ar fi avut sau nu alți frați. Atîta că interesele lor nu coincid niciodată cu cele ale părinților, iar cineva trebuie să cedeze. Cînd cedează odrasla e vai de pula lui, sau de pizda ei.

optică

De cînd am femeie, zic consătenii că m-am schimbat în bine: gata cu ospitalitatea, gata cu mocangeala, gata cu amicii care -s puși numa pe profitat, gata cu disponibilitatea pentru semeni sau pentru binele public. Adică m-am făcut al dracu, am intrat în rînd cu lumea, cum zic pocăiții. Nu că înainte aș fi fost altul, doar că, între realitatea mea și cea a celorlalți, mizam pe a mea. Acu-s mai receptiv, deci mizez pe a lor.

detașare

Problema cînd te atașezi de locuri e ca și cu oamenii: s-ar putea să nu fi fost, sau să nu mai fie reciproc. Măcar în București ostilitatea e garantată și pe față. De aia n-ai cum să fii dezamăgit ulterior, doar plăcut surprins.

exod rural

Orășenii cu capital se gîndesc și mai serios grație pandemiei să cumpere o casă cu grădină la țară, pe coclaurile care li se păreau atît de minunate pe cînd făceau pe turiștii. Vor fi făcînd apoi pe noii rurali, și vor încerca să se integreze peste vară în rezidența sătească, și în noua comunitate ce le va transforma ambianța idilică în iad și-n casă de nebuni. După cîțiva ani, consternați ori scîrbiți, vor vinde tot, altor citadini naivi și optimiști, care la rîndul lor vor albi de nervi și de resentimente față de băștinași. Și tot așa pînă cînd pleașca imobiliară rurală va deveni exorbitantă și va inhiba dorințele apartamentacilor de aer curat, de natură, de spații largi și de viață simplă. Îi așteptăm cu nerăbdare și cu venin proaspăt și la Sălașu de Sus și-n Țara Hațegului. Le va fi, dacă nu o aventură, atunci o experiență cu adevărat de neuitat.

zei și atei

Credincioșii pretind că oamenii ar face numai nelegiuiri, dacă s-ar afla că nu există Dumnezeu, căci totul ar fi permis fără pedeapsa divină sau cea drăcească. Noroc că nu se prea află nici procentul din condamnați care-s credincioși, adică 99%.

aroganța minciunii

Cea mai utilizată formă de a minți e cea prin omisiune. E și cea mai frecventă formă de manipulare. Cel care vrea ceva vorbește despre altceva, ba chiar inversează rolurile cu interlocutorul. Asta îl și dă de gol, că se crede mai deștept decît oricine.

zen

Pentru pace interioară nu-i nevoie de filozofii și practici orientale, de impostori gen: Osho, Krishnamurti, Sadhguru. E suficient să te consideri un extraterestru într-o scurtă vizită pe Planeta Albastră. Orice te-ar putea enerva astfel devine brusc amuzant sau interesant. Pînă și atunci cînd îți faci nevoile, te poți simți răzbunat pentru cele îndurate în trecut. Bașca că odată întors în lumea ta, te mai poți lăuda și că te-ai căcat și te-ai pișat pe Terra.

genetica geniului

La marile genii ale omenirii, majoritatea bărbați, veneau fufele să cerșească o gură de spermă, ca să și-o vîre apoi în fofoloancă, că poate, poate or rămîne gravide și or făta vreun viitor nobelizat. Nu știau duduile că trebuie să i-o sugă tatălui geniilor, că din sperma lui ieșiseră marii savanți, că copiii de genii, de regulă-s niște dobitoci ordinari, ca noi toți.

manual

Pe cînd aram ajustor în industria aeronautică franceză, mi-am dat seama că e totuna cu a fi dentist, doar la scară mai mare. Aveam banc de lucru în loc de scaun, în rest toate sculele la mînă: freze, aspiratoare, suflătoare, polizoare, sfredele. Doar anestezie nu făceam, iar dinții erau piesele din titan, inox și dur-aluminiu. Orice muncitor manual e frate cu stomatologul, diferența e că dințarul ia minim 150 lei pe oră. Proletari din toate țările, creșteți prețul!

separare

Jumătate din cuplurile formate în tinerețe se despart pe la 35-45 de ani. Idealurile le erau cu atît mai clare, cu cît le era identitatea mai neclară, dar cu timpul raportul s-a inversat. Cealaltă jumătate nu se despart pentru că nu mai știu nici ce e ăla ideal, deci nici că pot găsi ceva mai bun. Optimismul face relația la tinerețe și pesimismul o menține la bătrînețe.

masca fricii

Mulți se încăpățînează să mai țină încă masca pe bot, pe stradă, prin parc, deși nu-i nici dracu să-i înghesuiască sau să-i oblige. Știind că poporul român nu era nicidecum mare iubitor de legi, excesul de zel trădează doar că mass media a reușit să-i bage frica-n oase definitiv. De acum înainte îl poate speria cu orice bau-bau, e deja spălat bine pe creier.

la țară

Ce duminică frumoasă!
Îi păcat s-o stric pe coasă?
Da-s sătul, cînd merg la budă,
Să mă cac cu țoala udă.

tradiția ospitalității

Azi e nedeia la Sălaș. Nu-i nici dracu musafir la masă, nici vreo paranghelie, ca pe vremuri. Doar oamenii de nimic consacrați mai invită pe vreun parvenit, de care speră nejustificat să se foloseacă ulterior. Bieții de ei, cît teatru de prost gust jucau toți pentru a se dezamăgi reciproc. Bine c-a luat-o dracu definitiv și pe falsa asta ospitalitate! Odihnă veșnică!

supraponderalitate

Toată știința, tehnica și tot progresul în medicină, în nutriție, în dietetică din secolul 20 și din secolul 21 este uriaș, dar nu face doi bani cîtă vreme mai există grași.

vaccin efemer

Vaccinul anti-covid e barometrul spaimei individuale. Primii care au sărit pe el nu sînt cei cu spirit civic , ci cei care se căcau pe ei de frică.

constanța pasiunii

Mi-am pierdut pasiunea pentru couchsurfing și pentru ospitalitatea gratuită, dar mi-am descoperit altele: pe Andra și horticultura. Mai am și alte ambiții: să-mi traduc singur blogul în franceză și-n engleză, eventual să-i tipăresc conținutul, cînd s-or face destule texte de o cărțulie. Asfel o să am viață motivată, deci lungă, dacă nu mor accidental, cum s-ar fi putut adineauri cînd picai de la înălțime între bolovanii din rîu.

cosmopolitism

Văd tot mai multe cu prenume românesc și nume de familie străin. Ele sînt adevăratele ambasadoare a României peste hotare. Ce mă miră e că încă mai există românce nemăritate cu vestici. Care se prostituează local pentru firmituri sau festinuri. Asta o fi însemnînd să fii patrioată?

cerșit

Merită ajutați cei care cerșesc cu demnitate. Cine are demnitate preferă să moară decît să cerșească. Excepție fac artiștii.

aversă

Frica de ploaie e barometrul bunăstării economice. De fapt și doar frica în general. Să mai zici că n-o ducem tot mai bine.

bitcoin

Criptomonedele = un „Caritas” pentru ludopați. Boala dependenței de jocuri de noroc sau piramidale nu se tratează. Ca și păcănelele, afacerea va avea mereu succes, dacă nu e scoasă în afara legii.

masca afară

Erau deja publice pe plan mondial de cîteva luni studiile științifice care atestă inutilitatea măștii în aer liber. Doar că puterea juridică se mișcă mai greu cînd e vorba de discreditarea puterii politice, mai ales cînd îs ambele totuna, ca la noi. Nu se va mai introduce purtarea măștii afară deloc nici la toamnă în valul 4 de covid.

transport public

Prețul biletului de tramvai se triplează ca să-i oblige pe mitici să mai meargă și pe jos. Astfel nici nu vor mai fute pe nimeni la icre, dacă n-au altă treabă.

seducție

Cînd face sex primele dăți cu femeile, bărbatul se așteaptă să le frîngă cerbicia, să le vadă cum gheața li se topește, cum pînă și scorpiile își pierd mințile, predîndu-se și abandonîndu-se total în brațele lui, ba chiar și după împreunare, el să devină prioritatea numărul unu, ele oferindu-și viața la picioarele lui, începînd să-l iubească necondiționat, ca pe soarele de pe cer, sau ca pe un mic dumnezeu. Problema e că și ele așteaptă aceeași dăruire nestăpînită din partea lui. De unde și frustrarea perplexă de pe fețele amîndoura, după ce s-au lămurit reciproc cu cine au de-a face.

bancuri

Peste tot în lume umorul de proastă și de foarte proastă calitate e cel mai de succes produs cultural-artistic. Nu există imbecili dovediți care să nu se dea în vînt după glume răsuflate, previzibile, îndoielnice, dezlînate, forțate. Noroc că nu stăm după umoriști, că realitatea românească e cel mai bun banc involuntar.

Isus

„Cina cea de taină” e o traducere. Una mai inspirată ar fi fost „Dineu cu proști”. Căci, să te iei după un epileptic schizofrenic, presupunea deficiențe majore la capitolul inteligență, ca să nu zic la facultățile mintale.

etate

Femeile nu-s ca strugurii. Nici ca vinul. Ci cu cît mai vechi ori mai coapte, cu atît mai acre.