mita electorală

De abia aștept să se gate cu covidul să merg iar la nedei, la rugi, la sărbători sătești, la zilele localității, unde primarii cumpără voturi pe banii altora. Un exemplu: premierea cuplurilor care au îmbătrînit împreună, în ciuda bunului simț. Chiar dacă covidul va fi diminuat drastic numărul de premiați, tot se merită spectacolul sado-masochist al defilării ultimilor mohicani, arareori însoțiți și de copiii lor mai întregi la minte – adică cu minim un divorț la activ. Premiul constă în:
1. invariabilele două buchete de flori de neam prost și de fițe, unul pentru ea și altul pentru el – ca și cum ar exista vreun boșorog în România ce s-ar da în vînt după aranjamente florale moarte, altundeva decît la înmormîntări.
2. o diplomă care atestă nunta de bronz, de argint ori de aur, ca pe o performanță culturală, sportivă, educativă ori științifică, de care puțini ar fi în stare.
3. Plicul cu bani – cel mai edificator – ținînd cont că în afară de motive economice, respectiva uniune oricum nu mai avea altele. Suma nu depășește 100 de euro, mai mult nu se cinstește nici la o nuntă de oameni normali, darămite la irecuperabili.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns